Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

M-a prins! Ajutor! Ce entitate invizibilă l-a prins pe Oliver Lerch?

107

DisparitiePovestea despre soarta tragică a unui tânăr, provocată de puteri nepământeşti, a circulat decenii de-a rândul, fiind prezentată ca fapt real de către diverşii cronicari.

În versiunea cea mai cunoscută, întâmplarea s-a petrecut în ajunul Crăciunului din 1889, 1890 sau 1891, la o fermă din împrejurimile localităţii South Bend din statul Indiana. Familia şi prietenii se adunaseră să petreacă sărbătoarea. La un moment dat, în timpul serii, Oliver Lerch (ori Larch) în vârstă de 20 de ani (unele surse indică vârsta de 11 ani), s-a dus la puţ ca să aducă apă. Era o noapte senină. Mai devreme, zăpada care căzuse limpezise văzduhul de praf, iar norii trecuseră şi dispăruseră.

Cinci minute mai târziu se aud ţipetele îngrozitoare ale lui Oliver. Petrecerea de Crăciun e întreruptă şi toată lumea se năpusteşte afară, unde descoperă că urmele paşilor tânărului se întrerup la mijlocul drumului către puţ. O voce, care aparent venea din văzduh, dar a cărei sursă nu putea fi precizată, ţipa: „M-a prins! Ajutor! Ajutor!” Cererea patetică de ajutor s-a piedut în văzduh, iar Oliver Lerch nu a mai fost văzut niciodată şi nimeni nu a mai auzit despre el.

Un cronicar a scris: „Faptele în legătură cu acest caz sunt consemnate în documentele poliţiei.”

Orgoni Crystal