Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Dacă aş avea 100.000 de lire sterline, aş cumpăra farul bântuit de la Point of Ayr

121

blankPoint of Ayr este un far celebru, aflat la ţărmul Mării Irlandei din Ţara Galilor. Acum, el este de vânzare şi, pentru 100.000 de lire sterline, poate fi cumpărat de oricine, având parte de o vedere fantastică a mării, de doi acri de plajă, dar şi de o locuinţă… bântuită, situată în far! Da, acesta este motivul pentru care Point of Ayr este un far atât de celebru, întrucât el are o istorie bogată în activităţi paranormale. Site-ul walesonline.co.uk ne prezintă o mică istorie a acestui far.

Paranormalul lui Point of Ayr este dat de prezenţa unei fantome îmbrăcate în haine de lucrător şi care îşi petrece timpul privind marea pe un balcon al farului, de prezenţa unor urme ciudate pe plaja din apropiere, de vibraţiile ciudate din interiorul farului, de sunetul bizar al unui râs şi al unui strigăt.

Printre poveştile ciudate ale acestui far se numără şi cea a unui bărbat, pe nume Adam Corkill, care a descris că a observat un bărbat în vârful turnului, ce părea că repara ceva. Atunci când el s-a apropiat să intre în far, a observat că acesta era încuiat, iar figura fantomatică a dispărut.

Neil Hayden, un alt martor, povesteşte că atunci când avea 16 ani, el şi prietenul său au observat pe plaja din apropierea farului o urmă de picior uriaşă, ce nu putea fi de mărimea unui om obişnuit.

Anchetatorii de la organizaţie Pathfinder Paranormal Investigators au înregistrat şi ei cu ajutorul aparatelor o serie de sunete şi lumini neobişnuite. Mediumii din această organizaţie cred că farul este bântuit de spiritul unui om pe nume Raymond, ce a avut odată grijă de acest far şi care a murit de febră.

Farul a fost construit în anul 1776 şi a luminat ţărmurile Ţării Galilor până în anul 1883, când a fost scos din funcţiune.

Orgoni Crystal