Lumini misterioase roşii au invadat Mexicul pe cerul nopţii, lăsându-i perplecşi pe locuitori!


Misterioase lumini strălucitoare i-au lăsat perplecşi pe locuitorii din Villahermosa, Mexic. Luminile roșii, orizontale, asemenea unor benzi, au apărut pe cerul nopții și oricât de frumoase erau, au provocat şi puţină teamă, pentru că nimeni nu ştia ce le-a provocat.

Locuitorii micului oraș mexican au reușit să surprindă aceste lumini pe smartphone-urile lor și au postat imaginile pe Twitter, în încercarea de a descoperi mai multe informații despre acestea. De atunci, teoriile cu privire la identitatea acestor lumini au invadat Internetul.

Oficialităţile spun că acestea n-ar fi altceva decât „spectre roşii” („red sprites” în limba engleză). Conform Wikipediei, „spectrele roşii” sunt descărcări electrice pe scară largă, care apar în norii de furtună de la înălţime. Aceste spectre roşii apar ca nişte flash-uri de lumină roşie-portocalie. Aşadar, n-ar fi motive de îngrijorare.

Totuşi, cele patru lumini roşii misterioase s-ar putea să nu fie „spectre roşii”, pentru că acestea din urmă nu durează decât câteva zecimi de secunde, pe când cele surprinse de locuitorii din Mexic au durat suficient de mult pentru ca fotografii amatori să le capteze pe smartphone-urile lor.

Aşadar, ce-ar putea fi aceste patru lumini misterioase, dacă nu spectre? Unii au sugerat OZN-uri sau un experiment militar secret. Martorii au mai relatat că luminile se mișcau în sus și în jos, dispărând și reaparând pe cer, sugerând că nu era o întâmplare naturală, ci mai degrabă cineva sau ceva, le controla.


Comentariile sunt închise.