Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Fenomenul misterios al lucidităţii terminale. De ce unii oameni par atât de plini de putere şi de energie chiar înainte de a muri?

 • 129
 •  
 •  
 •  
  129
  Shares

blankLuciditatea terminală este un fenomen uimitor care a fost cunoscut încă din Antichitate, dar numai recent oamenii de știință au început să-i acorde atenție, putând aduce lumină nouă asupra experiențelor din apropierea morții și putând dezvălui unele dintre multele mistere ale conștiinței umane.

Ce este luciditatea terminală?

Luciditatea terminală apare doar la un mic procent de oameni muribunzi, dar cazurile înregistrate arată că există încă o mulțime de lucruri pe care nu le cunoaștem despre creierul uman. Cei care se află într-un stadiu terminal de boală, adesea, cu puțin timp înainte de a muri, prezintă brusc semne vizibile şi neașteptate de îmbunătățire a sănătății. Astfel, persoanele muribunde par a fi pline de energie și de putere. Aceasta este luciditatea terminală, iar această stare poate dura de la câteva săptămâni până la câteva minute înainte de moarte. Rudele care i-au văzut pe cei dragi, recuperându-se cu puțin timp înainte de moarte, cu memoria intactă, au fost șocați.

Termenul de luciditate terminală a fost introdus în 2009 de către dr. Michael Nahm, biolog la Institutul pentru Sănătate Mintală din Freiburg, Germania. Dr. Nahm a început să investigheze un fenomen biologic neobișnuit pe care l-a numit mai târziu “luciditatea terminală”. Astăzi, constatările sale au devenit subiect de interes pentru alți oameni de știință. Medicii care au observat această afecțiune la pacienții care au murit au fost surprinși, deoarece totul nu avea niciun sens.

Cazuri uimitoare de luciditate terminală

În multe dintre cazurile înregistrate ar trebui să fie imposibil pentru pacienții ale căror creiere au fost distruse de tumori și boala Alzheimer să se întoarcă la activități intelectuale obișnuite. Dr. Nahm spune că există câteva exemple uimitoare de luciditate terminală.

De exemplu, o femeie de 91 de ani care a suferit de boala Alzheimer. Femeia bolnavă, care fusese îngrijită de fiica ei, nu a putut recunoaște pe nimeni în ultimii 5 ani din viaţă. Toți membrii familiei, prietenii și oamenii pe care îi cunoștea anterior erau complet străini pentru ea. Apoi, brusc, într-o seară, bătrâna a devenit din nou ca o ființă umană sănătoasă. Ea a avut o conversație normală cu fiica ei și i-a dezvăluit temerile de moarte. Bătrâna a explicat în trecut problemele pe care le avea cu ceilalți membri ai familiei și totul părea să fie bine, aproape ca un miracol. Din păcate, ea a murit câteva ore mai târziu.

Îmbunătățirea bruscă a sănătății și a abilităților mentale este un exemplu perfect al lucidității terminale. Anna Katharina Ehmer a fost un alt caz uluitor. Anna s-a născut cu mai multe dizabilități mentale și și-a petrecut toată viața într-o instituție. Nu a putut vorbi nici măcar un singur cuvânt toată viaţă. Însă, comportamentul ei s-a schimbat în ziua în care a murit de tuberculoză. Iată ce povesteşte un doctor-martor: “Când am intrat în camera ei, nu mi-a venit a crede ochilor. Anna, care nu a vorbit un singur cuvânt toată viaţa, s-a apucat să cânte. Mai exact, cânta “Unde sufletul îşi găseşte casa, liniştea? Pace, pace, pacea cerească!” Timp de o jumătate de oră femeia a cântat. Fața ei, care până atunci era atât de întunecată, acum era transfigurată și spiritualizată. Apoi, ea a murit liniștită. Ca și mine și asistenta care o îngrijea avea lacrimi în ochi”.

Dr. Nahm spune că povestea lui Anna reprezintă unul dintre cele mai interesante cazuri ale fenomenului. Potrivit dr. Nahm, aproximativ 42% dintre toți cei care au avut luciditate terminală au murit în aceeași zi. Cum pot oamenii bolnavi să obțină o asemenea claritate mintală chiar înainte de a muri? De ce pacienții care suferă de boală Alzheimer, tumori cerebrale sau accident vascular cerebral, pentru o scurtă perioadă de timp prezintă un comportament atât de normal şi sănătos, ca şi cum n-ar fi fost afectaţi atunci de vreo boală?

Luciditatea terminală este în prezent un mare mister medical și una dintre acele “anomalii” pe care medicina nu le poate explica, cel puțin deocamdată…

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)


 • 129
 •  
 •  
 •  
  129
  Shares
Reclame
Orgoni Crystal