Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

A mânca un ou este echivalent cu a fuma 5 ţigări!? De unde provine această comparaţie halucinantă?

  •  
  •  
  •  
  •  

blankO utilizatoare de Twitter a creat mari controverse după ce a răspândit zvonul că a mânca un ou ar fi la fel de dăunător ca fumatul a 5 țigări. Motivul este dat de conținutul ridicat de colesterol al ouălor. Iată ce spune postul original de Twitter: „Un ou = cinci țigări!? Gălbenușurile de ou sunt pline de colesterol. Un ou de dimensiuni medii conține 186 mg de colesterol, ceea ce reprezintă 62 la sută din aportul zilnic recomandat. Consumul ouălor este mai rău pentru sănătate decât fumatul!”

Dar, ce se află în spatele acestei comparații ciudate? Experții încă discută cât de sănătoase sunt ouăle. Comparația cu fumatul provine probabil dintr-un studiu controversat din Canada, care a fost menționat și într-un documentar Netflix din 2017 „Ce este sănătatea”.

De mult timp, ouăle au fost considerate a fi alimente controversate, din cauza conținutului ridicat de colesterol. Colesterolul este o grăsime din sânge de care organismul are nevoie și se produce, în cea mai mare parte, în ficat. Un nivel ridicat de colesterol în sânge dăunează vaselor de sânge și poate duce la boli ale sistemului cardiovascular.

Studiile asupra efectelor alimentelor bogate în colesterol sunt încă contradictorii. Experții au fost de acord însă că persoanele sănătoase (care nu suferă de boli de inimă sau diabet) pot mânca 3-4 ouă pe săptămână, fără probleme. Acest lucru nu dăunează sănătății lor. În plus, nutriția nu joacă un rol atât de mare în ceea ce privește nivelul colesterolului: alimentele precum ouăle influențează nivelul lipidelor din sânge cu 25%.

Nicotina din ţigări, pe de altă parte, este o otravă care atacă sistemele vasculare și nervoase, crescând masiv riscul de cancer și neavând efecte pozitive asupra sănătății. Prin urmare, comparația ouălor cu fumatul nu este adecvată.


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal