Postare halucinantă a unui profesor de la Harvard: „Credinţa creştinismului într-o viaţă de apoi este o amăgire malignă, pentru că devalorizează vieţile actuale”


Steven Pinker, un celebru profesor de psihologie de la Harvard, a produs rumoare zilele trecute când a publicat o postare pe Twitter în care spune nici mai mult nici mai puţin că presiunile la care este supusă societatea americană pentru redeschidere (după blocajul cauzat de pandemia de Covid-19) se datorează „amăgirii maligne” a doctrinei creştinismului care crede în „viaţa de apoi” (!) Halucinantă opinie, dar în primul rând, ea e una plină de ură („hate speech”) împotriva creştinismului. Unde e toleranţa de care ar trebui să dea dovadă un profesor de la Harvard? Între timp, postarea de pe Twitter a fost ştearsă, dar dovezile au rămas.

Iată aberaţia profesorului: „Credinţa într-o viaţă de apoi este o amăgire malignă, din moment ce ea devalorizează vieţile actuale şi descurajează acţiunea care ar face aceste vieţi să fie mai lungi, mai sigure şi mai fericite”. Această postare a atras un fluviu de critici la adresa profesorului, care se pare că n-a înţeles nimic din esenţa creştinismului.

Nicăieri în creştinism nu se spune că „viaţa trebuie devalorizată”, pentru că există „viaţa de după moarte”; din contra, se spune că, dacă vrem să avem o viaţă veşnică armonioasă, trebuie să avem grijă cum ne trăim viaţa de pe Pământ: o viaţă morală, fără păcate (sau cât mai puţine păcate), în care trebuie să nu facem rău nici nouă, nici celor din jur. În nicio evanghelie nu se spune că vieţile noastre ar trebui să fie „scurte, nesigure şi triste”, aşa cum sugerează greşit profesorul.

Acum, una din două: ori profesorul n-a înţeles nimic din creştinism (ceea ce mă îndoiesc), ori a făcut intenţionat, pentru a ataca această religie. Cu ce scop să produci un asemenea discurs de intoleranţă religioasă?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock