Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

În Italia se află o piramidă misterioasă, despre care nu se ştie mai nimic: piramida Bomarzo


Amplasată în pădurile din Bomarzo, o municipalitate din regiunea Lazio din Italia, se află enigmatica Piramidă Bomarzo – o structură megalitică atribuită oficial etruscilor.

Deși descoperirea sa datează din 1911, piramida a rămas în mare parte neexploratată de arheologi și a fost abandonată timp de aproape un secol.

În 2008, un localnic pasionat pe nume Salvatore Fosci s-a angajat să restaureze și să dezvăluie piramida ascunsă. El a curățat cu grijă vegetația acoperită de vegetație și a restabilit poteca care duce la structură, aducând-o în conștiința publicului.

Realizată dintr-un singur bloc, piramida se înalţă până la 16 metri, experții speculând că o porțiune semnificativă – în jur de 7 – 8 metri – rămâne îngropată sub pământ. Acest monolit remarcabil deține recordul de a fi cel mai mare din Europa.

În ciuda redescoperirii sale, piramida continuă să-i uimească pe istorici și arheologi. Originea și scopul ei rămân subiect de dezbatere, singura ipoteză oficială sugerând că a servit drept altar de sacrificiu. Cu toate acestea, rândurile abrupte de trepte de pe piramidă fac puțin probabil ca preoții să fi efectuat sacrificii cu ușurință.

Orientarea piramidei spre punctele cardinale se aliniază cu templele preetrusce și are asemănări cu structurile megalitice antice găsite în întreaga lume.
Pe partea dreaptă a structurii este vizibilă o rampă de scări, în timp ce laturii stângi îi lipsesc în mod misterios scările corespunzătoare, fiind tăiate în mod inexplicabil pe toată lungimea sa.

Calea care duce la piramidă se adaugă naturii sale enigmatice. Acesta ia forma unui drum în stil canion sculptat în stânci, prezentând scări megalitice care duc spre nicăieri și rămășițe ale zidurilor megalitice antice.

În interiorul piramidei, se poate observa prezența unor elemente megalitice comune, cum ar fi renumitele „semne pătrate”. Aceste marcaje sunt predominante în numeroase structuri megalitice de pe tot globul, din America de Sud și Egipt până în Japonia, India, Turcia și Grecia.


Lasă un comentariu