Misterioasele turnuri tibetane – „zgârâie-norii” din Himalaya


La sfârșitul secolului al XIX-lea, la poalele munților Himalaya, în zona Tibetului, au fost descoperite multe turnuri mari, ale căror detalii sunt necunoscute până în prezent. Acestea chiar nu se pot explora prea bine, din cauza terenului dificil. Turnurile sunt de obicei sub formă de stele cu 8 și 12 colțuri, având o înălțime de aproximativ 60 de metri în medie. Interesant este faptul că turnurile au fost construite fără nicio soluție de liant, dar totul este încă intact. Se crede că turnurile sunt rezistente la cutremure, altfel pur și simplu nu ar mai fi rămas nimic din ele în tot acest timp. De fapt, se crede că turnurile tibetane au fost construite pentru a supraviețui în ele în cazul unui dezastru natural.

Cel mai ciudat lucru este că localnicii știau despre turnuri și le foloseau pentru propriile nevoi, dar nimeni nu știe data aproximativă când au apărut ele. Sunt asemenea unor „zgârâie-nori” din oraşele moderne… de fapt, acolo te duce gândul prima dată când le vezi.

Tibetul este o zonă misterioasă, puţin exploatată din sud-vestul Chinei, situată în zona Munţilor Himalaya. Aici, la altitudini imense, au trăit şi trăiesc călugări budişti, unii dintre ei părând că ar fi găsit secretul nemuririi. În Tibet, putem găsi munţi enigmatici, cum ar fi Muntele Kailash, care este deosebit pentru forma sa misterioasă și pentru energiile sale radioactive.

 


Lasă un comentariu