Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

EXCLUSIV! Cine este cu adevărat miliardarul american Elon Musk, proprietarul Tesla şi SpaceX? Ce secrete ascunde?


Foto: flickr.com (Commons Creative – free)

Ei bine, de câţiva ani mass-media internaţională îi acordă foarte mare credit miliardarului american Elon Musk, văzut ca mare inventator şi antreprenor. Mass-media oficială îl laudă ca pe un mare om vizionar,  „înaintea timpului său”, care se folosește de tehnologii, pentru a face ca și visurile noastre să se concretizeze în realitate.

Şi pe site-ul meu, lovendal.ro, am acordat spaţii generoase acestui Elon Musk, nu pentru a-i face reclamă gratuită, ci pentru a-i arăta şi a-i comenta unele din visurile sale. De-a lungul timpului, el a anunţat o serie de proiecte care par a fi SF, dar el vrea să ne convingă că sunt reale. Astfel, ca şef al companiei spaţiale SpaceX, Elon Musk a anunţat că vrea să trimită 1 milion de oameni pe Marte până în 2030! (citiţi mai multe în cadrul acestui articol: Miliardarul Elon Musk, proprietarul companiei Tesla Motors, vrea să trimită 1 milion de oameni pe Marte! Ori e un mare mincinos, ori face jocurile Ocultei Mondiale!) În anul 2014, el anunţa că va institui o „mică colonie” pe „planeta roșie” până în 2020! Adică, la anul (acum suntem în 2019), ar trebui ca această colonie să fie deja înfiinţată. Aţi auzit în ultima vreme de un asemenea proiect? Nu! Bineînţeles că totul e un mare bluf. Cu tehnologiile actuale, colonizarea umană pe Marte este imposibilă, datorită condiţiilor extreme de pe această planetă – este nevoie de o tehnologie nouă, ce nu există actualmente (citiţi mai multe în acest articol: Oamenii nu vor putea coloniza niciodată planeta Marte! Uitaţi de planurile fanteziste ale unora ca Elon Musk…).

De-a lungul timpului, Elon Musk a mai făcut o serie de declaraţii şocante, ca de exemplu cea din 2017, în care dorea să realizeze un „cordon neuronal” care să lege creierul uman la calculator (Miliardarul american Elon Musk are planuri nebuneşti: el vrea să creeze un “cordon neuronal”, care să lege creierul uman direct la calculator! Astfel, noi vom putea “uploada” o mulţime de cunoştinţe…). Ideea nu este nouă, dar oare va avea puterea să o pună în practică în anii următori? Eu cred că nu.

Dacă vă veţi uita atenţi la toate declaraţiile publice ale lui Elon Musk şi atenţia acordată de întreaga mass-medie a lumii, totul pare ca o uriaşă maşinărie de propagandă. Asta deşi Elon Musk vrea să ne facă să creadă că Oculta Mondială vrea să-l elimine (vedeţi articolul acesta – Fondatorul Corporaţiei Tesla, Elon Musk, acuză Oculta Mondială că doreşte să-l distrugă).

Uitați-vă la imaginea de mai jos a mașinii Tesla, un alt proiect al miliardarului Elon Musk. Iată-i pe Eberhard şi Tarpenning, adevăraţii creatori ai maşinii electrice Tesla. Unde se află Elon în această imagine? Nicăieri nu este văzut! În 2009, Martin Eberhard l-a dat în judecată pe Elon Musk pentru drepturile asupra maşinii Tesla. Acest caz a fost soluționat în afara instanței pentru o sumă mare de dolari pe care Musk i-a oferit-o lui Eberhard. Înainte de plată, Eberhard susținea că erau doar 2 fondatori ai maşinii electrice Tesla, el și domnul Tarpenning. După plată, el susține că sunt 5 fondatori, printre care şi domnul Musk. Cum nişte milioane de dolari pot schimba adevărul…

În 2013, Elon Musk visa în proiectul său Hyperloop ca să existe trenuri Maglev cu “levitaţie magnetică”, care să poată călători cu imensa viteză de 1.500 de kilometri pe oră (Ar putea fi construite trenuri Maglev cu “levitaţie magnetică” care să atingă fantastica viteză de 2900 km/h? Da, dar ar fi extrem de costisitoare!). Totul este o idee inovatoare a miliardarului american? Nu! Conceptul de trenuri cu levitaţie magnetică, care să circule cu viteze astronomice, este de circa 200 de ani.

Companiile lui Elon Musk (Tesla, SpaceX şi altele) pentru că sunt companii „inovatoare” au primit până acum subvenţii de la guvernul american de… 5 miliarde de dolari, o sumă absolut uluitoare!

Dar, să vedem ce spun 2 personalităţi despre Elon Musk (pentru că eu sunt un biet editor pe Internet, iar părerile mele nu prea contează):

1) Steve Wozniak, co-fondatorul Apple: „Nu cred nimic din ceea ce spune Elon Musk”. (cnbc.com).

2) John Logsdon, expert în politici spaţiale la Universitatea George Washington: “Elon este mare la ambiţii, dar slab la detalii.” (businessinsider.com).

Morala? Poate că ar trebui să credem mai puţin în oameni cu bani, care se dau „inventatori” şi mai mult în adevăraţii inventatori, care, culmea, nu se îmbogăţesc niciodată…

 


Comentariile sunt închise.