Enigma „diamantului florentin” de 133 de carate! Unde se află acum această piatră galbenă incredibilă?


Unul dintre cele mai faimoase diamante din lume este aşa-zisul „diamant florentin”. Frumoasa piatră de culoare galben deschis este de origine indiană, ea aparţinând marii familii Medici care a condus Florența în timpul Renașterii. Diamantul, estimat la 133 de carate, nu există nicio îndoială că acesta ar fi de mare interes pentru colecționarii de diamante din întreaga lume.

Dar care este istoria acestui diamant? Se spune că piatra brută a fost achiziționată la sfârșitul secolului al XVI-lea de la regele Vijayanagar din sudul Indiei de către guvernatorul portughez de Goa, Ludovico Castro, contele de Montesanto. Ulterior, după lungi negocieri, Ferdinando I de Medici, marele duce al Toscanei, a reușit să-l cumpere de la familia Castro-Noronha.

Fiul ducelui Ferdinand, Cosimo al II-lea, a încredințat piatra către un tăietor de diamante celebru, Pompeo Studentoli, un venețian care lucra la Florența. Forma finală a diamantului a fost livrată în 1615.

Jean Baptiste Tavernier, bijutier și călător francez, a văzut diamantul printre bunurile lui Ferdinando al II-lea de Medici, marele Duce al Toscanei în 1657. Când ultimul duce de Medici a murit, diamantul a ajuns în mâinile Habsburgilor, prin căsătoria lui Francisc al III-lea, duce de Lorena cu împărăteasa Maria Tereza a Austriei, fiind plasat în bijuteriile Coroanei Habsburgice din Hofburg, Viena.

După căderea Imperiului Austro-Ungar, la sfârşitul primului război mondial, piatra a fost preluată de Charles I al Austriei în exil, în Elveția. Piatra a fost furată după 1918 de către o persoană apropiată familiei imperiale și dusă în America de Sud, cu alte nestemate ale Bijuteriilor Coroanei. După aceasta, s-a zvonit că diamantul a fost adus în Statele Unite în anii 1920, aflându-se acum într-o locaţie necunoscută.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock