Descoperire uluitoare a cercetătorilor de la Harvard: percepţia timpului influenţează vindecarea rănilor fizice. Dovada că materia se supune conştiinţei…


Timpul perceput are un impact semnificativ asupra vindecării rănilor fizice. Cercetătorii au descoperit că rănile s-au vindecat mai repede atunci când participanții au crezut că a trecut mai mult timp, contestând astfel convingerile convenționale despre efectele psihologice asupra sănătății fizice. Cercetarea subliniază necesitatea de a lua în considerare o gamă mai largă de influențe psihologice asupra bunăstării fizice și sugerează că toate convingerile abstracte despre funcționarea corpului afectează în mod direct rezultatele sănătății. Investigațiile ulterioare urmăresc să descopere mecanismele de bază și implicațiile mai largi ale acestei descoperiri intrigante.

Aşadar, de reţinut:
1) Timpul perceput joacă un rol crucial în procesul real de vindecare a rănilor fizice, indiferent de timpul efectiv scurs.
2) Studiul sugerează o gamă mai largă de influențe psihologice asupra sănătății fizice, dincolo de concentrarea tradițională asupra emoțiilor și comportamentului.
3) Cercetătorii efectuează investigații suplimentare pentru a înțelege mai bine mecanismele și implicațiile acestei conexiuni minte-corp pentru sănătate.

Timpul perceput are un impact semnificativ asupra timpului efectiv necesar pentru vindecarea rănilor fizice, potrivit unei noi cercetări efectuate de psihologii de la Harvard, Peter Aungle și Ellen Langer. Studiul lor, publicat în decembrie 2023 în revista „Nature Scientific Reports”, contestă convingerile convenționale despre influențele psihologice asupra sănătății fizice. Pur şi simplu s-a constatat că rănile se vindecă mai repede atunci când participanții credeau că a trecut mai mult timp.

Pentru a-și realiza studiul, autorii au folosit o procedură standardizată pentru a provoca răni mici la câţiva subiecți voluntari. Timpul perceput a fost apoi manipulat în laborator, fiecare participant la studiu completând trei condiții experimentale: timp lent (0,5x timp real), timp normal (1x timp real) și timp rapid (2x timp real). S-a constatat că rănile se vindecă mai repede atunci când participanții credeau că a trecut mai mult timp. De asemenea, procesul de vindecare s-a dovedit mai lent atunci când s-a perceput că a trecut mai puțin timp. Timpul efectiv scurs a fost același în toate cele trei condiții.

Sunt în curs de desfășurare cercetări suplimentare pentru a înțelege mai bine mecanismele care stau la baza acestui fapt. Cercetătorii sunt îndemnați să ia în considerare o gamă mai largă de influențe psihologice asupra sănătății fizice. Influențele psihologice asupra sănătății fizice sunt de obicei înțelese în termeni de influențe asupra emoțiilor (de exemplu, stres) și comportamentelor (de exemplu, credințe care promovează acțiuni sănătoase).

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): studiul ştiinţific „Physical healing as a function of perceived time” / nature.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO