Biserica spune nu Halloween-ului, căci ar fi o sărbătoare păgână

215

halloweenVaticanul a condamnat sărbătoarea de Halloween, despre care susţine că este “anticreştină”, fiind bazată pe un “curent subteran periculos al ocultismului”, informează The Telegraph. Sfântul Scaun i-a avertizat pe părinţi să nu-şi lase copiii să se îmbrace în fantome şi vampiri de sărbătoarea Halloween-ului, deoarece ea ar fi o sărbătoare păgână a “terorii, a fricii şi a morţii”.

L’Osservatore Romano, ziarul oficial al Vaticanului, a publicat un articol cu titlul “Mesaje periculoase de Halloween”, care îl citează pe Joan Maria Canals, un expert liturgic: “Halloween conţine un subcurent al ocultismului şi este absolut anticreştină”. Părintele Canals, membru al comisiei spaniole ce se ocupă de ritualurile bisericeşti, a spus că părinţii trebuie “să fie conştienţi de acest lucru şi să încerce să îndrepte semnificaţia sărbătorii spre caracterul său educativ şi spre frumuseţea ei, nu spre teroare, frică şi moarte”.

The Telegraph precizează că, în ultimii ani, Biserica Romano-Catolică a devenit îngrijorată din cauza răspândirii acestei sărbători din Statele Unite în tot mai multe ţări de pe glob. În 2008, un ziar controlat de episcopii italieni, Avvenire, a cerut boicotarea zilei de Halloween, despre care a spus că este “o celebrare a groazei şi a macabrului” care ar putea să încurajeze “sectele [satanice] nemiloase şi fără scrupule”.

Biserica Catolică din Spania a condamnat şi ea popularitatea în creştere a acestei zile. Episcopul de Siguenza-Guadalajara, Jose Sanchez, a spus că Halloween-ul ar putea înlocui “tradiţiile creştine precum dragostea pentru sfinţi şi rugăciunile pentru cei morţi”. Potrivit tradiţiei de Halloween, copiii se maschează în diferite personaje (de obicei, vrăjitori, fantome, personaje din poveste), merg la vecini şi cer dulciuri şi confecţionează felinare din dovleci.

Sursa: www.hotnews.ro