Anglia bântuită de tigri?


pantera3De aproape 40 de ani, insulele britanice sunt bântuite de nişte feline misterioase, de mărimea unor tigri, care ucid animalele domestice şi bagă spaima în oameni. Există nenumărate mărturii ale celor care le-au văzut şi doar câteva imagini neclare cu aceste fiare însetate de sânge. Preocupate de fenomen, autorităţile britanice au înfiinţat şi o instituţie, British Big Cats Society, care a raportat mai multe cazuri înregistrate de-a lungul timpului, fără a veni însă cu explicaţii ştiinţifice.

„Ucigaşa” din Exmour

Astfel, raportul arată că Parcul Naţional din Exmour, aflat în comitatul Somerset, este bântuit de o felină, care măsoară, potrivit declaraţiilor celor care au văzut-o, între 1,2 şi 2,4 metri, şi are blana închisă la culoare.

În 1983, un fermier a afirmat că animalul i-a ucis mai mult de o sută de vite, în mai puţin de trei luni. Cadavrele erau toate muşcate la gât. Guvernul a trimis o trupă de trăgători de elită pentru a-l elimina, dar fără rezultat. Până în 1987, „ucigaşa” din Exmour a făcut peste 200 de victime printre vitele din zonă. Ministerul britanic al Agriculturii a continuat să studieze rapoarte similare, chiar şi în 1995. În lipsa unor dovezi concrete, oficialii guvernamentali au declarat că de vină ar fi fost unele animale de pradă din fauna locală. În 1991 însă, un linx european a fost împuşcat în apropiere de Norwich, în comitatul Norfolk. Reuşise să ucidă 15 oi în doar două săptămâni. Mult timp existenţa animalului a fost ţinută sub tăcere, lăsându-se să se înţeleagă faptul că n-ar fi decât o înşelătorie. Dar, în martie 2006, un raport al poliţiei a confirmat autenticitatea situaţiei.

Fiara din Bodmin

În această regiune din comitatul Cornwall a fost semnalată, din 1992 şi până în prezent, o felină asemănătoare unei pantere. Ca şi în cazul „ucigaşei” din Exmour, vitele şi animalele domestice mici din zonă au început să dispară, fiind găsite fără viaţă şi cu răni profunde la gât. Dar şi în acest caz, Ministerul Agriculturii decreta că nu există nici dovezi şi nici posibilitatea naturală ca un animal exotic să supravieţuiască în această regiune.

La o săptămână după declaraţia ministerului, un puşti a descoperit, pe malul unui râu din regiune, craniul unei feline de dimensiuni impresionante. În 2005, în comitatul Kent a fost capturat un leopard adult, care trăia în sălbăticie. În perioada respectivă, animalele exotice de companie
erau la modă şi nici nu existau restricţii legislative referitoare la deţinerea lor. Un an mai târziu, în iulie 2006, apărea Dangerous Wild Animals Act, o lege care restricţiona dreptul de deţinere al acestor animale. Se pare că, atunci, multe dintre fiarele vizate de lege au fost abandonate de stăpâni, ajungând apoi în sălbăticie.

Vulpile şi pisicile, singurii prădători

În Marea Britanie, ca şi în restul celorlalte insule britanice, diversitatea animală este foarte mică din cauza suprafeţei reduse a zonelor sălbatice, a climei improprii şi a prezenţei umane generalizate. De aceea, marile mamifere sălbatice sunt foarte rare. Specia de urs brun care a trăit aici a dispărut încă de la începutul Evului Mediu, iar ultimul exemplar de lup gri a fost împuşcat în 1743.

Astfel, cele mai mari carnivore care trăiesc în sălbăticie în Marea Britanie sunt vulpea roşcată şi pisica sălbatică scoţiană, dar şi aceste specii sunt destul de reduse numeric.

Sursa: www.evz.ro

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock