Un fost agent „Secret Service” dezvăluie un nou mister cu privire la asasinarea preşedintelui J.F. Kennedy


Un fost agent al lui Service Secret (serviciu ce se ocupă cu protecţia oficialilor americani), care a fost prezent la asasinarea președintelui John F. Kennedy din noiembrie 1963, a făcut o dezvăluire care ar dezminți teoria „glonțului magic” și ridică întrebări cu privire la existența unui al doilea trăgător. Paul Landis, acum în vârstă de 88 de ani, a rupt tăcerea recent pentru „New York Times”, la 60 de ani după ce Kennedy a fost împușcat mortal în timpul unei vizite în Dallas.

Teoria „glonțului magic” (cea oficială) ne spune că un singur glonț l-a ucis pe John F Kennedy și l-a rănit pe guvernatorul Texasului (John Connally Jr.), care se află în aceeaşi maşină cu soţii Kennedy. Timp de zeci de ani, și după ancheta guvernamentală a Comisiei Warren asupra incidentului, s-a decis că unul dintre gloanțe l-a lovit pe președinte din spate, după care i-a ieșit din gât și l-a lovit pe guvernator. Unul dintre motivele pentru care comisia a ajuns la aceste rezultate s-a datorat unui glonț găsit pe targa domnului Connally Jr., când a ajuns la Parkland Memorial Hospital după împușcătură. Concluzia că un singur glonț a putut provoca o asemenea tragedie a provocat zeci de ani de speculații.

Însă, relatarea domnului Landis contestă concluziile Comisiei Warren, deoarece el susține că el a fost cel care a găsit un glonț înfipt în spatele scaunului limuzinei prezidențiale în care stătea domnul Kennedy. Landis spune că el a zărit glonțul după ce limuzina prezidenţială a sosit la spital și l-a pus pe targa în care îl transporta pe președinte. El crede că tărgile preşedintelui și ale guvernatorului s-au ciocnit cumva, ceea ce înseamnă că glonțul ar fi putut trece dintr-o targă în alta.

„A fost o dovadă, de care mi-am dat seama imediat. Ceva foarte important. Și nu am vrut să dispară sau să se piardă”, a spus el pentru „The New York Times”. Relatarea lui va fi detaliată într-o carte viitoare, „The Final Witness”.

Domnul Landis presupune că glonțul care l-a lovit pe preşedinte în spate, dintr-un motiv oarecare a căzut înainte ca trupul președintelui să fie scos din limuzină și nu a pătruns suficient de adânc pentru a-l lovi și pe guvernator. Aşadar, dacă glonțul pe care îl cunoaștem drept „glonțul magic” s-a oprit în spatele președintelui Kennedy, asta înseamnă că teza centrală a Raportului Warren, teoria unui singur glonț, este greșită. Aşadar, dacă guvernatorul Texasului a fost lovit de un glonț separat, atunci acesta e posibil să nu fie de la suspectul principal al asasinatului, Lee Harvey Oswald, care nu ar fi putut reîncărca o armă atât de repede.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO