Uluitor, dar Marea Adriatică este o mare fără fund!

7.011 vizualizari

marea-adriaticaRecent, o serie de cercetări efectuate în bazinul Mării Adriatice au pus pe oamenii de ştiinţă respectivi într-o mare derută. Fără îndoială, nimeni nu ar putea crede că există o mare fără fund. Acest lucru nu este posibil.
Ca urmare a cercetărilor întreprinse a fost găsită însă, în Marea Adriatică, o groapă uriaşă, care, fiind cercetată la rândul ei, a dus la descoprirea unor fenomene cu totul ciudate.

Urmărită timp îndelungat, s-a constatat că în această uriaşă deschidere abisală de pe fundul mării dispar zilnic circa 30.000 de tone de apă. Cercetătorii au turnat, în repetate rânduri, în apropierea acestei gropi, mari cantităţi de vopsea, care, în mod firesc, ar fi trebuit să reapare undeva, mai aproape sau mai departe, în râurile sau lacurile din insulele sau de pe ţărmurile mării. Dar apa colorată de vopseaua turnata de cercetători nu a reapărut nicăieri.

Au fost aruncate în dreptul acestei gropi şi mari cantităţi de material plastic, dar şi acestea au dispărut fără urmă. S-a presupus ca vopseaua, cât şi bucăţile de material plastic au fost absorbite de groapă. Până în prezent nu s-a ajuns la nicio concluzie, rămânând doar părerea că pe fundul Mării Adriatice se găseşte o groapă abisală uluitor de adâncă.