Trăim într-un Univers electric! Vechile simboluri şi legende ale lumii pot fi legate de evenimente astronomice catastrofice din trecutul Pământului

284

Am întâlnit într-un site un mic videoclip care este foarte interesant. Videoclipul este realizat de două grupuri intitulate “Electric Universe” şi “Thunderbolts Project”, grupuri care susţin teoria conform căreia întregul Univers este unul electric. Grafica excepţională a videoclipului (realizată de Xavier Thunders) ne arată foarte sugestiv cum vechile simboluri şi legende ale lumii pot fi legate de anumite evenimente astronomice catastrofice din istoria Pământului. Eu doar am tradus acest videoclip…deci eu nu am niciun merit în realizarea acestuia. Am extras câteva idei principale din videoclip (de reţinut că unele din ele aparţin cercetătorului rus, Emanuel Velikovski):

* Universul electric priveşte la tabloul întreg şi promovează idei mai radicale despre rolul electricităţii în Univers, de la vechea mitologie la conexiunea între minte şi trup.

* Planeta Pământ a suferit o serie de catastrofe naturale la scară globală, înainte şi în timpul istoriei scrise a umanităţii. Există dovezi pentru aceste catastrofe, în înregistrările geologice şi arheologice. Dispariţia multor specii s-a întâmplat catastrofic, şi nu gradual, aşa cum ne învaţă Darwin. Catastrofele care s-au întâmplat în istoria umanităţii s-au consemnat în mituri, legende şi în istoria scrisă a tuturor culturilor şi civilizaţiilor străvechi.

* Cauzele acestor catastrofe au fost date de apropierile dintre Pământ şi alte corpuri cereşti din sistemul nostru solar. Ceea ce acum reprezintă planetele Saturn, Jupiter, Venus şi Marte, în trecut, în istoria umanităţii, se mişcau pe diferite alte orbite.

* Pământul a fost odată un satelit al unui corp ceresc numit “Proto Saturn”, înainte să aibă orbita sa actuală în jurul Soarelui. Potopul lui Noe a fost cauzat de “Proto Saturn” ce a intrat într-o stare de “nova”, şi a ejectat o mare parte din masa sa în spaţiu.

* Contactele periodice apropiate cu “cometa Venus” (ce-a fost ejectată de Jupiter), a cauzat evenimentele din Exod (1500 î.Hr.) şi afirmaţia din Biblie cu “Soarele stătător”.

(Despre cometa Venus, am vorbit în cadrul acestui articol: https://www.lovendal.ro/wp52/planeta-venus-a-fost-in-trecut-o-cometa-ce-a-bulversat-pamantul/. Citez din articol: “Velikovski a afirmat că acum 10.000 de ani, Polul Nord se afla în insula Baffin, iar Pământul se rotea în jurul unei axe fără înclinare. În consecinţă, clima pe întreaga suprafaţă a Terrei prezenta un aspect aproape uniform, fără excese de frig sau căldură. Apoi, din spaţiu, şi-a făcut apariţia Venus, care, trecând foarte aproape de planeta noastră, a provocat un cataclism de mari proporţii: continente întregi s-au scufundat sau au apărut din valurile oceanelor, munţii s-au prăbuşit, pădurile au ars, o ploaie de meteoriţi şi de foc s-a abătut asupra Pământului, iar polii şi-au inversat poziţiile. Frământările au durat câteva zile.”

* Contactele periodice apropiate cu planeta Marte au cauzat catastrofele din secolele VII şi VIII î.Hr.

* Ralph Juergens, Earl Milton, Wal Thornhill şi Donald F.Scott au susţinut că stelele nu sunt “energizate” de fusiunea nucleară internă,
ci de către curenţii electrici de la nivel galactic. Universul Electric este o variantă a Cosmologiei Plasmice, şi e necesară o diferenţiere între cele două. Între cele două există mai multe similarităţi decât diferenţe, dar Universul Electric merge mai departe decât Cosmologia Plasmică cea conservatoare.

* În loc de a avea o viziune a unor corpuri cereşti izolate, avem nevoie de o viziune a unor circuite electrice, încorporate într-un mediu conductor, ale căror componente se conduc unele pe altele prin rezonanţă. Am părăsit universurile familiare ale solidelor, lichidelor şi gazelor. Am intrat într-o lume a plasmei, unde regulile sunt diferite şi mult mai complexe. Acum trăim într-un Univers Electric.