Tărâmurile din Jotunheim, locul giganţilor înfricoşători din mitologia nordică! Aceşti giganţi super-oameni se luptau chiar cu zeii!


giganti scandinaviÎn acest articol, o să facem o mică incursiune în mitologia nordică, şi vom face o călătorie într-un loc întunecat, neospitalier, înconjurat de păduri întunecate și vârfuri de munte. Chiar și cei mai curajoşi zei se temeau să doarmă în acest loc. Şi e vorba de Jotunheim, locuința giganților, una dintre cele nouă lumi ale cosmologiei nordice.

Potrivit unor mituri și legende antice, prima fiinţă vie care a umblat pe Pământ a fost o Jotun, numit şi Ymir, de la el fiind creată lumea. Din el, au apărut ulterior giganţii, care trăiau în Jotunheim şi care se hrăneau cu peștii din ape și cu animalele din pădurile dese.

Giganţii înfricoșători super-oameni, care trăiau în Jotunheim, au fost dușmani ai zeilor şi zeiţelor Aesir, între cele două rase dându-se lupte frecvente. Cu toate acestea, trei giganți Jotun au intrat în Aasgard, tărâmul zeilor nordici, și au fost acceptaţi. Aceşti trei giganți au fost Aegit, Loki şi Karl. Miturile şi legendele nordice spun că Aasgard era separat de râul Irving, care nu îngheţa niciodată. Această lume era situată în regiunile cele mai îndepărtate şi mai înzăpezite ale ţărmurilor oceanului.

Prezența zeilor, zeiţelor şi a giganţilor în vechime poate fi încă „simțită” de-a lungul întregii Scandinaviei. Multe locuri sunt numite după locuri și ființe care au jucat un rol vital în diferite mituri și legende. În Norvegia, există un munte numit Jotunheimen („casa giganților”).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock