Se află la doar 17.000 de ani-lumină! NASA a descoperit acolo „mâna lui Dumnezeu”, verde, roşie şi albastră!


mana lui Dumnezeu 5O imagine uluitoare, capturată de telescoapele NASA, şi care vizează o galaxie aflată la 17.000 de ani-lumină depărtare a stârnit speculații pe Internet precum că Creatorul Universului ar fi fost fotografiat.

Telescopul Spectroscopic Nuclear al agenţiei NASA – sau NuSTAR – a fost îndreptat spre un pulsar (sau stea neutronică), denumit PSR B1509-58, aflat la o distanță foarte mare faţă de Pământ. Ceea ce a fost surprins de telescop a fost o viziune spectrală a unei mâini întinse, care a devenit cunoscută sub numele de „mâna lui Dumnezeu”.

„Mâna” este considerată a reprezenta rămășițele unei stele care a devenit supernovă și a ejectat un nor enorm de material, lăsând pulsarul PSR B1509-58 în urma sa. Norul, atunci când este privit prin raze X de înaltă energie, apare ca o mână verde, roșie și albastră, având o lungime totală uimitoare de 175 de ani-lumină.

Investigatorul principal al telescopului NuSTAR, Fiona Harrison, de la Institutul de Tehnologie din California din Pasadena, a declarat: „Punctul de observaţie unic al lui NuSTAR, în raze X de înaltă energie, ne arată obiecte și regiuni într-o lumină cu totul nouă. Ce-a mai rămas în urmă este un pulsar, numit PSR B1509-58, care se învârte de 7 ori pe secundă, suflând un vânt de particule în materialele ejectate în timpul morții stelei. Deoarece aceste particule interacţionează cu câmpuri magnetice din apropiere, ele produc o strălucire de raze X sub formă de mână”.

Oamenii de ştiinţă nu sunt siguri dacă materialul expulzat a luat forma unei mâini sau dacă interacțiunea sa cu particulele pulsarului face să apară aşa. Hongjun An, de la Universitatea McGill din Montreal, a declarat: „Nu știm dacă forma de mână este o iluzie optică”.

Unii credincioși pe site-urile religioase sunt însă mai categorici. Un pastor, cu nickname-ul Smote73, a scris: „Această imagine ne arată că Dumnezeu este pretutindeni în Univers. Poate că mâna sa, aflată la mulți ani-lumină distanță, ne reaminteşte că Dumnezeu e mereu acolo”.

Sursa: express.co.uk

P.S. Ştiu, ştirea are 2 luni vechime, dar mi s-a părut foarte interesantă.


Lasă un comentariu