Se află la doar 17.000 de ani-lumină! NASA a descoperit acolo „mâna lui Dumnezeu”, verde, roşie şi albastră!


mana lui Dumnezeu 5O imagine uluitoare, capturată de telescoapele NASA, şi care vizează o galaxie aflată la 17.000 de ani-lumină depărtare a stârnit speculații pe Internet precum că Creatorul Universului ar fi fost fotografiat.

Telescopul Spectroscopic Nuclear al agenţiei NASA – sau NuSTAR – a fost îndreptat spre un pulsar (sau stea neutronică), denumit PSR B1509-58, aflat la o distanță foarte mare faţă de Pământ. Ceea ce a fost surprins de telescop a fost o viziune spectrală a unei mâini întinse, care a devenit cunoscută sub numele de „mâna lui Dumnezeu”.

„Mâna” este considerată a reprezenta rămășițele unei stele care a devenit supernovă și a ejectat un nor enorm de material, lăsând pulsarul PSR B1509-58 în urma sa. Norul, atunci când este privit prin raze X de înaltă energie, apare ca o mână verde, roșie și albastră, având o lungime totală uimitoare de 175 de ani-lumină.

Investigatorul principal al telescopului NuSTAR, Fiona Harrison, de la Institutul de Tehnologie din California din Pasadena, a declarat: „Punctul de observaţie unic al lui NuSTAR, în raze X de înaltă energie, ne arată obiecte și regiuni într-o lumină cu totul nouă. Ce-a mai rămas în urmă este un pulsar, numit PSR B1509-58, care se învârte de 7 ori pe secundă, suflând un vânt de particule în materialele ejectate în timpul morții stelei. Deoarece aceste particule interacţionează cu câmpuri magnetice din apropiere, ele produc o strălucire de raze X sub formă de mână”.

Oamenii de ştiinţă nu sunt siguri dacă materialul expulzat a luat forma unei mâini sau dacă interacțiunea sa cu particulele pulsarului face să apară aşa. Hongjun An, de la Universitatea McGill din Montreal, a declarat: „Nu știm dacă forma de mână este o iluzie optică”.

Unii credincioși pe site-urile religioase sunt însă mai categorici. Un pastor, cu nickname-ul Smote73, a scris: „Această imagine ne arată că Dumnezeu este pretutindeni în Univers. Poate că mâna sa, aflată la mulți ani-lumină distanță, ne reaminteşte că Dumnezeu e mereu acolo”.

Sursa: express.co.uk

P.S. Ştiu, ştirea are 2 luni vechime, dar mi s-a părut foarte interesantă.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO