Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Romeo şi Julieta au murit acum 5.000 de ani

369

blankArheologii italieni au descoperit două schelete prinse într-o tandră îmbrăţişare, într-un sit aflat lângă Mantova, localitate din nordul Italiei, situată la 40 de kilometri de Verona, oraşul în care Shakespeare a plasat cea mai frumoasă poveste de dragoste din toate timpurile, “Romeo şi Julieta”. Culmea coincidenţei este că Mantova apare şi în drama shakespeareana, fiind locul în care este exilat Romeo după ce-l ucide pe Tybalt. Îngropaţi, după toate aparenţele, în urmă cu mai bine de 5000 de ani, amanţii preistorici erau un bărbat şi o femeie care au murit de tineri, având în vedere dantura lor intactă, a precizat Elena Menotti, şefa şantierului arheologic.

Oamenii de ştiinţă urmează să examineze cu minuţiozitate cele două schelete pentru a stabili cu exactitate câţi ani aveau în momentul morţii şi cât de vechi este mormântul lor. Conform unor teorii preliminare este posibil ca bărbatul să fi murit primul, iar femeia să se fi sacrificat ulterior pentru a-i călăuzi sufletul în viaţa de apoi.

“Oricare ar fi cauza morţii celor doi, aceasta este o descoperire unică. Suntem extrem de fericiţi de descoperirea făcută. Nu am mai găsit până acum un bărbat şi o femeie înmormântaţi îmbrăţişaţi”, a precizat Elena Menotti. “Am descoperit nenumărate femei care-şi ţineau pruncii în braţe, dar niciodată un cuplu. Cu atât mai puţin unul prins într-o îmbrăţişare atât de tandră, atât de strânsă, aş spune chiar pasională. Este însă foarte posibil ca bărbatul să fi murit primul şi apoi femeia să fi fost sacrificată pentru a-i însoţi sufletul. (…) Sunt aşezaţi faţă în faţă, iar braţele şi picioarele li se împletesc într-o îmbrăţişare care mi-a luminat cei 25 de ani de săpături arheologice. În urma examinărilor preliminare am ajuns la concluzia că erau foarte tineri având în vedere dantura lor impecabilă. Pentru a stabili însă vârsta lor exactă, le vom trimite rămăşiţele pământeşti la laborator”, mai precizează Menotti.

Tot în cadrul examinărilor iniţiale, arheologii au descoperit că bărbatul (situat în parte stângă a fotografiei) are un vârf de săgeată în coloana vertebrală, iar lângă femeie se afla un cuţit şi vârfuri de săgeţi. În urmă cu cinci mii de ani, regiunea în care au fost descoperiţi cei doi îndrăgostiţi era una mlăştinoasă, traversată de nenumărate râuri, iar mediul înconjurător a ajutat enorm la prezervarea celor două schelete, aflate într-o stare excelentă.

În drama shakespeareană “Romeo şi Julieta”, Romeo este exilat la Mantova drept pedeapsă că l-a ucis într-un duel pe Tybalt Capulet. Ulterior, Romeo părăseşte oraşul şi se întoarce la Verona când află că iubita sa, Julieta, a murit.

Orgoni Crystal