Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Pe 19 martie 2011, o Super Lună ne-ar putea aduce catastrofe pe Pământ

80

blankSă vorbim, mai întâi, de puţină astronomie în cazul Lunii… Luna este singurul satelit natural al Pământului. Distanţa medie de la Pământ la Lună este de 384.403 km. Perioada de revoluţie în jurul Pământului este de aceeaşi lungime şi are aceeaşi direcţie ca şi perioada de rotaţie, ceea ce înseamnă că Luna va arăta întotdeauna Pământului aceeaşi faţă, cealaltă faţă rămând ascunsă Pământului. Acest tip de mişcare este numită rotaţie sincronizată.

Perioada siderală de revoluţie a Lunii este de circa 27,32 de zile. Aceasta înseamnă că, dacă vom trage o linie prin centrul Pământului şi a Lunii, ea va indica aceeaşi stea odată la 27,32 de zile. Datorită unor mici variaţii în viteza orbitală a Lunii, la un ciclu de circa 30 de ani de zile, 59% din suprafaţa Lunii devine vizibilă, acest fenomen purtând numele de libraţie.

Orbita Lunii nu se află în planul eclipticii, având o înclinaţie diferită de cea a Pământului, şi, ca urmare a acestui fapt, distanţa de la Pământ la Lună va fi diferită în funcţie de perioada de timp.

Ce reprezintă “Super Luna”?

“Super Luna” este un termen care se referă la o Lună neobişnuit de mare (Lună plină), ca urmare a faptului că ea se apropie cel mai mult de Pământ. Pe 19 martie 2011, Luna se va apropia de Pământ la distanţa de doar 356.483 de kilometri, cea mai apropiată poziţie faţă de Pământ, din ultimii 19 ani.

Ar trebui să fim îngrijoraţi de această Super Lună?

Conform site-ului The Week.com, se pare că da. Unii cred că acest eveniment astronomic va fi urmat de furtuni catastrofice, cutremure de pământ şi de alte dezastre naturale pe Pământ. E vorba de astrologi care cred că Super Luna ar putea produce aşa-zisul “Lunageddon” (o adaptare a cuvântului “Armageddon”, adică “sfârşitul lumii). Astrologii se bazează pe istorie pentru a-şi proba susţinerile; astfel, marele uragan din New England (1938), precum şi inundaţiile catastrofale din Hunter Valley (Australia, 1955) ar fi fost rezultatul Super Lunilor ce au apărut exact în acea perioadă de timp. Ultima Super Lună a apărut în anul 2005, cam în perioada când a avut loc dezastruosul uragan Katrina.

Dar Pete Wheeler, de la Centrul Internaţional de Radioastronomie, ne asigură că nimic anormal nu se va întâmpla pe 19 martie 2011. “Doar o foarte mică creştere a mareelor”, spune el. Să-l credem pe el sau pe astrologi? Să vedem şi să aşteptăm data de 19 martie 2011…

Orgoni Crystal