O misterioasă sculptură, cu un chip ciudat, îi lasă mască pe arheologi! Nimeni nu ştie despre ce e vorba…


În ziua de azi, cu ajutorul Internetului, există o mulțime de informații la îndemână, dar şi răspunsuri la atât de multe lucruri. Cu toate acestea, apar şi lucruri, la care nimeni nu are răspunsuri, nici Internetul şi nici oamenii de știință. Ca de exemplu, această statuie ciudată, realizată în întregime din piatră, care a fost descoperită în Carolina de Nord (SUA).

Până în prezent, nimeni nu are nicio idee despre ce este vorba, de unde provine sau ce reprezintă. Mary Beth Fitts, arheolog la Oficiul de Arheologie de Stat, a spus că nimeni nu știe prea multe despre asta, deoarece nimeni nu a mai întâlnit ceva asemănător. În speranța că cineva ar putea şti mai multe, Fitts a creat o imagine 3D a sculpturii și a postat-o ​​pe rețelele de socializare (o puteţi vedea pe sketchfab.com).

Întrucât nu se cunoaşte momentul creării, ea ar putea fi o piesă de artă populară, realizată anii trecuţi, sau, din contra, sculptată cu mii sau zeci de mii de ani în urmă. Doar un singur lucru se ştie despre această sculptură: ea este făcută din gresie. Deși aceasta este o informație, nu este una foarte utilă. Gresia este o piatră extrem de moale și, prin urmare, nu ar fi fost necesare unelte speciale sau echipamente pentru a fi sculptată; aceasta înseamnă că această operă de artă ar fi putut fi sculptată în orice moment din istorie.

Descoperirea unor astfel de artefacte rare și misterioase sunt de obicei apanajul arheologilor profesioniști. Dar, această sculptură a fost găsită pur și simplu din întâmplare. Tom Giddens este omul care a descoperit sculptura, după ce un agricultor care îşi ara pământul, a dat peste piatră. El a aruncat piatra într-o parte, până când Giddens, care trecea prin zonă, a descoperit-o întâmplător. El a observat că piatra are sculptată o față pe ea.

Cu siguranță este un chip ciudat. Faptul că nimeni nu a mai văzut ceva asemănător până acum, îl face şi mai interesant. Există desigur o serie de teorii cu originile ei extraterestre sau poate că fost creată de o străveche civilizație umană, despre care nimeni nu știe nimic…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO