O creatură întunecată cu 4 picioare a fost fotografiată de NASA pe Marte!? Sau doar o pareidolie…


Aruncați o privire atentă la următoarea poză și vedeți singur o posibilă creatură care ar fi fost fotografiată pe Marte. Imaginea nu a fost editată sau modificată, deoarece NASA însuși a încărcat-o pe site-ul lor oficial. Poza a fost făcută de vehiculul lor spaţial Mars Exploration Rover (Opportunity) şi ar putea demonstra că există viaţă pe Marte, în ciuda narativului oficial. Doar dacă nu e vorba decât de o pareidolie (tendința de a interpreta un stimul vag ca fiind ceva cunoscut de observator, cum ar fi formele ce apar în nori, fețele ce par a apărea în obiecte neînsuflețite sau modele abstracte).

Problema existenţei vieţii pe Marte există de secole întregi, această „planetă roşie” fiind considerată chiar de către NASA drept planeta cu cea mai probabilă șansă de a avea viață. Deci, ce vedem cu adevărat în această imagine?

La prima vedere pare a fi un animal similar cu un urs negru tipic de pe planeta noastră (lup sau leu zic alţii). Ceea ce este sigur este că nu este o umbră, deoarece vedeți clar faptul că al său contur trece prin picioarele sale proeminente, care sunt definite pentru a arăta „reale”.

Mulți sceptici au încercat să spună că acesta este doar efectul de pareidolie și că ceea ce vedem aici nu ar fi decât o umbră aruncată de o stâncă. Însă „creatura” – oricare ar fi ea – aruncă o umbră în dreapta ei, ceea ce demonstrează că ea este acolo și nu doar un truc al luminii.


Lasă un comentariu