Cei trei oficiali chinezi care inspectează un lac cu dinozauri

4.394 vizualizari

Pentru autorităţile locale din Huili, un judeţ modest aflat în sud-vestul Chinei, atragerea atenţiei din partea mass-mediei ar fi un vis prea mare. Din păcate pentru ei, acest moment n-a fost chiar binevenit: au avut parte de o ridiculizare de masă pentru una dintre cele mai proaste falsificări de fotografii din întreaga istorie. Toată povestea a început acum câteva zile când pe site-ul autorităţilor din Huili a apărut o fotografie prezentând, conform spuselor site-ului, trei oficialităţi locale care ar fi inspectat un drum aflat în construcţie în zonă. Fotografia îi prezintă, desigur, pe oficialităţi, dar şi drumul aflat în construcţie, însă…oficialii par că levitează deasupra drumului! Falsificarea fotografiei a fost incredibil de stângace!

Oficilităţile locale chineze se apără spunând că: „Un angajat guvernamental a postat fotografia editată din greşeală (…) Înţelegem larga atenţie adresată acestei poze şi ne cerem scuze”.

Sursa: The Guardian

Inevitabil, falsul a fost observat şi cele trei oficialităţi chineze au făcut deliciul batjocurei internauţilor care au publicat fotografii-parodii cu cei trei oficiali guvernamentali chinezi care inspectează statuia lui Iisus din Rio de Janiero, Luna, un lac cu dinozauri, dar şi un teren de fotbal! Magnific!

Cei 3 oficiali chinezi inspectand statului lui Iisus din Rio de Janiero
Cei trei oficiali chinezi inspectând Luna
Cei trei oficiali chinezi inspectând un lac cu dinozauri
Cei trei oficiali chinezi inspectând un teren de fotbal