Halou misterios pe cerul din Hawaii: o gaură de vierme în galaxia Pegasus sau portal de călătorie în timp?


Am întâlnit pe YouTube, un videoclip ciudat care prezintă secvenţe capturate de pe telescopul canadiano-francez-haiiwanez de pe Muntele Kea din Hawaii. Dacă-l priveşti cu atenţie, prima întrebare care-ţi vine în minte este următoarea: ce dracu’ a fost asta? Videoclipul, deşi are doar câteva secunde, prezintă comprimat, pe funcţia rapid, câteva minute de înregistrare video a cerului noaptea. Se văd stelele şi, deodată, apare un halou eteric! Se extinde rapid, sub formă circulară şi apoi se stinge la fel cum a apărut. Iar totul durează câteva minute. Aşadar, ce-ar putea fi? Un portal trans-dimensional de transport în viitor, o gaură de vierme din galaxia Pegasus, sau două nave extraterestre care se ciocnesc? Sau total altceva?

Dacă privim mai atent, observăm că haloul are forma unui balon de săpun strălucitor, care apoi se estompează. Apariţia sa bruscă ar sugera că ar fi un impuls rapid de energie, ce se aseamănă cu o explozie. Se observă că însuşi acest halou ciudat se mişcă, odată cu mişcarea sursei sale.

Oricum, se poate exclude fenomenul de „lens flare”, adică de „pete” ce apar pe lentila camerei de filmat, întrucât pentru aceasta e nevoie de o sursă luminoasă; în plus, acest efect de halou a fost surprins şi de o altă cameră video. Putem exclude, totodată, şi fenomene legate de explozii solare (nu produc asemenea halouri) sau meteoriţi (pentru acelaşi motiv).

O ipoteză interesantă ar fi aceea că haloul ar fi legat de lansarea rachetei balistice intercontinentale Minute III (vezi mai multe detalii pe spacelaunchnews.blogspot.com), eveniment care a avut loc foarte aproape în timp de momentul surprinderii haloului ciudat pe telescopul din Hawaii. Dar cum s-ar fi produs acest lucru? Poate datorită undei de şoc a rachetei care ar fi trecut prin atmosfera înaltă? Pentru asta, unda de şoc ar trebui să fie extrem de puternică pentru ca atmosfera să devină incadescentă, ceea ce e greu de crezut că s-ar fi putut obţine doar prin mişcarea rachetei. Apoi, racheta n-ar fi creat un halou sub forma unui inel subţire, din moment ce ea mergea continuu prin atmosferă. Iar inelul subţire pare a indica faptul că a fost un singur eveniment, şi unul de scurtă durată. În plus, o undă de şoc nu ar crea un inel care se mişcă fizic de-a lungul cerului; ar trebui să se expansioneze dintr-un singur punct.

Iată un mister care rămâne încă nedezlegat…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock