Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Nu există Diavol, Satana sau Lucifer, ci doar un Infern populat de spirite rele

761

blankÎn continuare, vă prezentăm opinia marelui filozof suedez Swedenborg (1688-1772) care în opera sa, “Cerul şi infernul”, ne spune părerea sa conform căreia prin diavol trebuie să înţelegem infernul:

Până acum, lumea a crezut că exista un anumit Diavol care este în fruntea Infernului, că acest Diavol a fost creat înger de lumină, însă, după ce s-a revoltat, a fost aruncat în Infern împreună cu cetele sale. Această credinţă vine din aceea că în Scripturi este vorba de Diavol, de Satan şi de Lucifer şi că aceste texte au fost luate în sensul strict al cuvântului.

Cu toate acestea, prin Diavol sau Satan trebuie să înţelegem Infernul. Prin Diavol se desemnează Infernul cel mai adânc unde se găsesc cei mai răi, numiţi geniile rele. Prin Satan, Infernul care este deasupra, unde se află cei care nu sunt atât de răi şi sunt numiţi spiritele rele. Prin Lucifer se desemnează cei care sunt de la Babel sau de la Babilon, adică cei care-şi desfăşoară pretenţiile până la cer.

Este evident că nu există niciun Diavol căruia să i se supună Infernul. Toţi cei care sunt în Infern, ca şi cei care sunt în Cer vin din neamul omenesc. Fiecare devine diavol sau satan în funcţie de măsura în care s-a opus Divinului în timpul vieţii sale în această lume.

Orgoni Crystal