Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Misterul transformării filmelor în realitate: o actriţă era să fie muşcată mortal de o viperă în junglă…

  •  
  •  
  •  
  •  

blankO viperă a cărei muşcătură este letală a fost cât pe ce s-o muşte pe Trudie Styler, actriţă şi soţia cântăreţului rock Sting, în pădurea amazoniană din Brazilia, în anul 1988. Printr-o coincidenţă, ea ştia cum anume să reacţioneze, fiindcă tocmai terminase de turnat filmul Fair Game (1988), în care jucase rolul unei femei încuiate într-un apartament cu un şarpe ucigaş. Styler crede că filmul i-a salvat viaţa.

Coincidenţa este cu atât mai surprinzătoare cu cât actriţa are o fobie în privinţa şerpilor şi nu avusese nicicum de gând să joace în filmul respectiv. „Nici măcar nu pot să văd fotografia unui şarpe”, spune ea. „Dacă apare vreunul la televizor, eu ies din cameră; atât de puternic reacţionez la ei.” Dar soarta a vrut ca ea să facă filmul.

După terminarea filmărilor, patru luni mai târziu, Styler se afla împreună cu Sting într-un cort, în pădurea amazoniană, punând bazele organizaţiei lor caritabile Rain-forest Foundation. Într-o noapte, s-a trezit cu senzaţia că ceva nu era în regulă. „Am coborât din hamac, simţindu-mă adânc tulburată, am pus picioarele pe pământ (eram desculţă), mi-am luat lanterna şi am făcut câţiva paşi, după care corpul mi-a înţepenit, de parcă mi-ar fi spus să nu mă mai mişc din loc. Am întins lanterna şi acolo, în faţa mea, era un şarpe mare ridicat de la pământ, cu botul deschis, gata să lovească. Mâna îmi era la cincisprezece centimetri de el, aşa că m-ar fi putut muşca dacă ar fi vrut, însă eu am rămas complet nemişcată. Ştiam din film că aşa trebuia să procedez, fiindcă aveam de-a face cu o copie exactă a uneia dintre scenele filmate. Am continuat să respir foarte încet şi adânc, pentru că şerpii simt panica; totodată, sunt surzi, aşa că, dacă rămâneam neclintită, puteam striga după ajutor. «Sting, e un şarpe aici!» am spus. Iar ticălosul mă întreabă «Ce?» E foarte enervant când eşti pe cale să fii ucis, iar cineva nu înţelege ce spui. Am repetat mai tare şi de data asta a auzit; probabil că au auzit şi localnicii, fiindcă s-au trezit şi au intrat în cort cu o bâtă şi au ucis şarpele.”

Aşadar, rolul ei din film i-a salvat viaţa…


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu