Jocul de-a Dumnezeu: oamenii de ştiinţă au planuri de a construi un ADN uman sintetic


Oamenii de ştiinţă planifică să construiască un ADN sintetic al oamenilor, acest lucru creând deja stupoare în rândul opiniei publice.

Manipularea blocurilor fundamentale ale vieții este una dintre cele mai mari dezbateri etice ale științei, iar tensiunile sunt pe cale să apară din nou, deoarece oamenii de știință au dezvăluit un plan controversat și destul de ambițios de a scrie genomul uman de la zero. Ei doresc să sintetizeze ADN-ul și apoi să-l pună în mamifere, până să ajungă la celulele umane fiind o distanţă de numai patru sau cinci ani.

Aproape 200 de cercetători genetici, împreună cu cercetători în bioinginerie, discută etapele de urmat al proiectului de scriere a genomului uman (Genome Project-write), cunoscut sub numele de GP-write. Acesta este un proiect de 100 de milioane de dolari, pentru a institui, a cerceta și a testa un model al genomului uman.

Noul proiect continuă Proiectul Genomului Uman, care a ajuns la final în 2003, după cercetări de peste 13 ani, pentru a pune la punct codul genetic uman. Proiectul nou este considerat a fi următorul pas logic înainte, astfel încât oamenii de știință să poată învăța cum să sintetizeze ADN-ul animalelor, plantelor și oamenilor. Coordonatorul GP-write, Nancy J. Kelly, a spus că Proiectul Genomului Uman le-a permis oamenilor de știință să citească genomul, dar totuși, în momentul de față el nu este complet înțeles.

Proiectul a provocat deja o mulțime de controverse în timpul primei întâlniri, care a avut loc acum 1 an, fiind desfășurată în mod secret, cu un grup de experți selectați, invitați să vorbească în spatele ușilor închise. Oare ce-au de ascuns? Se joacă oamenii de ştiinţă de-a Dumnezeu?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock