Incredibila întâlnire dintre o femeie-biolog din Rusia şi un vizitator nepământean. Ce mesaje i-a trimis vizitatorul misterios?

 • 219
 •  
 •  
 •  
  219
  Shares

Cazul incredibil din acest articol a apărut în cartea în limba rusă “NLO Vokrug Nas” (1992). Despre ce e vorba? O bioloagă, pe nume Gainulina, lucra la Institutul de Biofizică din Puşcino, oraş aflat la 100 de kilometri spre sud de Moscova. În noaptea de 2 spre 3 octombrie 1977 nu putea dormi şi a ieşit pe balconul apartamentului, aflat la etajul 9, cu perspectivă largă spre râul Oka. Vede apărând o sferă metalică incandescentă, care se opreşte plutind la circa 300-400 de metri de blocul ei. Din sferă se desprind 15-20 de bastoane care se împrăştie către diferite părţi ale oraşului. Trei dintre ele veneau zburând spre blocul lor.

Când s-au apropiat, martora îşi dă seama că erau de fapt oameni zburători, îmbrăcaţi in haine militare. Feţele lor tinere erau rigide, lipsite de orice expresie. Unul dintre ei zboară spre balconul vecin; martora are pentru o clipă o spaimă ca nu cumva apariţia să provoace scandal şi-i face un semn. Zburătorul se opreşte şi coboară lângă ea. Zâmbeşte şi i se adresază in ruseşte invitând-o la o discuţie.

Gainulina considerase totdeauna fenomenul OZN o aiureală şi nu fusese interesată niciodată de extratereştri. De data aceasta insă, îşi dă seama că este martoră la o întâlnire cu reprezentantul unei civilizaţii nepământene.

Femeia invită ciudatul musafir in casă. Acesta ii spune că poate vorbi limba în care se programează şi poate lua orice înfăţişare; întrucât venind încoace au văzut nişte soldaţi in post, au luat chipul lor, dar, apoi, şi-a dat seama că o altă înfăţişare ar fi fost mai potrivită, drept pentru care va lua figura unui intelectual agreabil, de 45 de ani, cu ochelari.

Cu ajutorul unui mic aparat pe care îl avea in mână era in stare să proiecteze în jur cele mai diferite peisaje, ca ilustrare pentru subiectele pe care le discutau. Se văd astfel, pe rând, ba in preistorie, ba pe o plantaţie de droguri într-o junglă, ba în mijlocul confruntărilor din Ulster etc. Rostul acestor demonstraţii, spune vizitatorul, este studierea reacţiilor interlocutoarei.

Extraterestrul i-a spus femeii, de exemplu, că a venit de atât de departe, încât nici nu se poate explica prin terminologia de care dispune ştiinţa pământeană. Fiind întrebat de ce nu iau legătura cu noi pe faţă, vizitatorul răspunde că Ei ne studiază de foarte multă vreme şi sunt pe deplin lămuriţi privitor la noi, dar este foarte greu să stabilească relaţii complete cu noi. Îi derutează pulverizarea noastră în ţărişoare care se războiesc între ele; în tot Universul nu există o debandadă asemănătoare.

Dar ce e mai rău, moştenirea întunecată, animalică, din oameni este încă foarte puternică. Oamenii sunt, fără excepţie, nişte fiinţe nedesăvârşite, cu o gândire greoaie şi ineficientă. Deci, contactele pe faţă între civilizaţiile extraterestre şi noi sunt, deocamdată, excluse, din cauza agresivităţii oamenilor.

întrebat care va fi soarta civilizaţiei pământene, vizitatorul răspunde, evaziv, că oricum, planeta nu o să dispară. Părea că soarta omenirii nu-l preocupa prea mult. Nu înţeleg sentimentele de iubire şi ură pe care le nutrim pentru semenii noştri şi consideră că suntem robii unei ţesături de iluzii cu care am fost îndoctrinaţi de mici şi din care nu putem scăpa. Ei consideră, de pildă, că actul reproducerii trebuie să fie o datorie, nu rodul unei pasiuni. Dar ii place să constate că unii oameni pun la inimă problemele planetei şi ale omenirii in ansamblu.

Moartea, aşa cum o înţelegem noi, este doar o reflectare a modului nostru de gândire nedesprins de animalic. Viaţa este veşnică, iar moartea nu este decât un proces in care noi dezbrăcăm o haină biologică, altfel spus, trecem dintr-o etapă biologică la următoarea.

Discuţia fiind terminată, vizitatorul îşi ia zborul de pe balcon, se transformă, din nou, intr-un baston, se întâlneşte cu celelalte, care vin din diverse direcţii, intră in sfera luminoasă, care, apoi, se topeşte in văzduh.


 • 219
 •  
 •  
 •  
  219
  Shares