În lumea subterană de sub munţii Himalaya se găseşte o mare civilizaţie ce trăieşte în interiorul Pământului! Aşa ne spun multe din legendele lumii…


lumea subteranaConceptul existenţei unui tărâm subteran este comun în religiile si mitologiile lumii. Dar, zona cea mai celebră din lume unde se spune că există o lume subterană este zona munţilor Himalaya, unde se crede în legendarul tărâm al Shambalei.

Scriitorul Roeroch, în cartea sa despre Shambala (publicată în 1930), spune că „analizând legendele şi folclorul din Tibet, Mongolia, China, Turkmenistan, Kashmir, Persia, Siberia, Ural, Caucaz, stepele din Rusia, Lituania, Polonia, Ungaria, Germania şi Franța, vom constata că toate vorbesc despre locuitori ce trăiesc sub pământ”. În multe locuri, localnicii îi pot chiar pot ghida pe călătorii curioşi către intrări în peșteri sau în locuri izolate, despre care se spune că ar duce către lumea ascunsă aflată sub pământ.

Asia Centrală este plină de legende ale unei rase subterane numită Agharti; Munții Altai sunt locul altei rase, Chud. Când s-a aflat aici, scriitorului Roeroch i-a fost spus faptul că rasa Chud a fost inițial un popor puternic, dar liniștit, care a înflorit în zonă în trecutul îndepărtat. Cu toate acestea, el a căzut pradă cetelor de războinici și a putut scăpa fugind în pământ, pentru a-şi continua civilizația în tărâmuri subterane. Ghidul lui Roerich i-a mai spus că, în anumite dăţi, oamenii Chud ar putea fi auziţi cântând în templele lor subterane. Există, de asemenea, zone în Munții Altai unde copitele cailor, atunci când aleargă, sună a gol, ca şi cum pămîntul ar fi scobit pe dinăuntru, trecând peste nişte peșteri imense.

Tot ghidul lui Roerich i-a mai spus acestuia că oamenii din subteran mai ies foarte rar la suprafaţă, şi vin câteodată în bazar să facă unele cumpărături, însă ei se folosesc de bani ciudaţi, extrem de vechi, de care nimeni nu şi-a amintit vreodată că ar fi fost folosiţi vreodată. Întrebând dacă i-ar putea vedea pe aceşti locuitori subterani, scriitorului i s-a răspuns că da, numai că sufletul său trebuie să fie extrem de elevat.

Lui Dr. Ferdinand Ossendowski i s-a spus de către un înalt preot din Mongolia că mai multe civilizații fabuloase au existat înainte de istoria oficială a omenirii. Spre uimirea lui Ossendowski, preotul i-a spus că, atunci când țările de origine ale acestor civilizații din Atlantic și Pacific au fost distruse de cataclisme naturale (probabil e vorba de celebrele continente ale Atlantidei şi Mu), unii dintre locuitorii lor au supraviețuit în adăposturi subterane pregătite anterior, adăposturi ce sunt iluminate de o lumină artificială.

În India, legendele vorbesc despre o rasă de ființe numite Naga, asemănătoare şerpilor, extrem de inteligentă şi care trăieşte în caverne uriașe iluminate de pietre prețioase. Cu toate că sunt reptilieni, Naga au fețe umane și sunt incredibil de frumoşi. Capabili să zboare, ei s-au căsătorit cu regii şi reginele din lumea de suprafață. Capitala lor se numește Bhogawati și se spune că ar fi acoperită cu rubine, smaralde și diamante. Se spune că mulți hinduși și tibetani au intrat în peșterile din Naga, care se întind până la câteva sute de kilometri în interiorul munților.


Lasă un comentariu