Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Secretul din “Ali Baba şi cei 40 de hoţi” – puterea extraordinară a sunetului putea mişca pietre!?

671
blank
Imagine: wikipedia.org (Commons Creative)

Mulţi dintre voi aţi auzit deja de celebra povestire arabă “Ali Baba şi cei 40 de hoţi”, ce face parte din povestirile celor “1001 de nopţi”. În ea, precum se ştie, un tăietor de lemne, pe nume Ali Baba, observă un grup de 40 de hoți care își vizitau comorile furate. Comorile erau ascunse într-o peșteră a cărei intrare se deschidea la rostirea formulei magice „Sesam, deschide-te!” și se închidea când rosteai „Sesam, închide-te!”. Ali Baba aude formulele și, după ce hoții pleacă, intră în peșteră și ia câteva din bogățiile de acolo.

Precum am explicat într-un articol din 2009 – Există într-adevăr comoara din „Ali Baba şi cei 40 de hoţi?” – se pare că numele de “sesam” provine din „simsim” (care înseamnă „muntele de argint”), care face referire la „Mina de argint a Tsasului” din Uzbekistan (o fostă republică sovietică din Asia Centrală, care se învecinează la sud cu Afghanistanul). Acolo ar putea fi locaţia povestirii arabe a lui Ali Baba.

Dar, ceea ce şochează la această povestire este formula magică “Sesam deschide-te!”. Dacă acea povestire are un sâmbure de adevăr în ea, cum de se deschidea acea stâncă la rostirea a două cuvinte? E adevărat, încă din vechime se ştie că unii înţelepţi se foloseau de puterea sunetului pentru a lua controlul asupra unor obiecte din natură. Există o teorie chiar care pretinde că masivele pietre care au stat la baza construirii piramidelor egiptene au fost deplasate cu ajutorul… puterii sunetului, prin levitaţie! La fel a fost vorba şi în cazul stâncii lui Ali Baba? N-ar fi exclus. Dar de ce totuşi s-a pierdut acest secret de-a lungul timpului? De ce oamenii nu-l mai pot folosi şi în vremurile moderne?

Orgoni Crystal