Faceţi cunoştinţă cu atlatl: cea mai veche şi mai incredibilă armă din lume


Într-o situaţie de viaţă şi de moarte, atunci când nu aveţi la dispoziţie arme de foc, folosiţi atlatl, o armă care poate face diferenţa în diferite situaţii de supravieţuire. Poate cea mai tare armă inventată de omul paleolitic, atlatl provine din limba indienilor Nuhatl din America Centrală şi înseamnă „a arunca în apă”, ceea ce este explicabil, din moment ce a fost utilizată pentru prima oară drept o armă pentru pescuit.

Atlatl este o armă atât de puternică şi de eficienţă, încât oamenii de ştiinţă speculează faptul că ea a stat la baza dispariţiei mamuţilor din America de Nord, înainte de sfârşitul epocii de gheaţă.

Un atlatl tradiţional este o armă cu rază lungă de acţiune şi poate depăşi viteza de 150 kmh! Şi da, dacă sunteţi îndemânatic puteţi chiar construi singur un atlatl. Mai jos puteţi urmări un mic videoclip realizat de televiziunea „Military” despre această armă preistorică.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock