Extratereştrii vor fi descoperiţi de ruşi până în 2031. Chiar aşa?


Civilizaţia umană ar putea intra în contact cu civilizaţiile extraterestre în următoarele două decenii, conform unui astronaut rus de prestigiu. „Astronomii ruşi se aşteaptă să se întâlnească cu extratereştrii până în 2031”, a spus Andrei Finkelstein, directorul Institutului Rus de Astronomie, vorbind la un forum internaţional dedicat vieţii extraterestre şi citat de International Business Times.

„Geneza vieţii este inevitabilă, la fel ca şi formarea atomilor. Viaţa poate exista şi pe alte planete, şi o vom găsi în următorii 20 de ani”, a declarat Finkelstein, care a mai adăugat că extratereştrii ar putea semăna foarte bine cu oamenii: „Ei s-ar putea să aibă două mâini, două picioare şi un cap. Ar putea ca pielea să fie colorată altfel, dar chiar şi noi, oamenii, avem acest lucru”.

Conform aceluiaşi Finkelstein, 10% din planetele cunoscute din galaxie se asemănă cu Pământul, ceea ce creşte posibilitatea existenţei vieţii oriunde. „Dacă apa poate fi găsită, ar putea exista şi viaţă”, mai spune astronomul rus.

Contactul cu civilizaţiile extraterestre a fost unul dintre cele mai mari eforturi făcute de oamenii de ştiinţă şi de astronomi în ultimele decenii. Totuşi, cunoscutul cosmolog Stephen Hawking a spus că, deşi viaţa extraterestră există cu siguranţă, contactul cu ei ar putea fi devastator pentru omenire. „Dacă extratereştrii ne-ar vizita, rezultatul s-ar asemăna cu acela când Cristofor Columb a ajuns în America, ceea ce n-a fost prea bine pentru americanii nativi”, a spus Hakwing, adăugând că omul ar trebui să evite contactul cu formele extraterestre de viaţă.

P.S. Am şi eu de făcut unele comentarii cu privire la această ştire. În primul rând, mă amuză profeţiile făcute de unii oameni de ştiinţă. Până în 2031 intrăm în contact cu extratereştrii…Hmmm…Sigur nu până în 2025? Sau 2034? Nu, dom’le! 2031 sigur! Vă daţi seama că aceasta ştire va fi uitată în viitorul apropiat, căci omenirea are, în general, mintea scurtă, iar în 2031 nimeni nu-i va mai putea cere socoteală lui Finkelstein.

În al doilea rând, eu nu înţeleg un singur lucru. Ateiştii susţin că viaţa a apărut pe Pământ din pură întâmplare. Extrem de greu de crezut, ţinând cont de toate condiţiile necesare apariţiei spontane a vieţii…şansele ar fi fost ceva de genul 0,000001%. Să presupunem, prin absurd, că şansa această extrem de mică (de 0,000001%) s-ar fi ivit în cazul Pământului. Dar Hawking, marele ateist, crede că există extratereştrii, deci viaţa a mai apărut şi în alte locuri din Univers. Cum naiba?? Tot din întâmplare?? Dă-o-ncolo de treabă! Nişte baliverne… De aceea, încrederea mea în oamenii de ştiinţă se apropie, în multe cazuri, de 0.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock