„Dumnezeu este lumină” spun 4 mari religii ale lumii! Ce concluzie putem trage?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Cum arată Dumnezeu? Vi-l închipuiţi ca un bătrân cu barbă, aşa cum l-a pictat Michelangelo în Capela Sixtină? Ei bine, s-ar putea să vă înşelaţi. Să pătrundem acum în marile religii ale lumii, să vedem cum este descris Dumnezeu. Şi acolo vom întâlni câteva observații care prezintă o corelație interesantă între Dumnezeu și lumină.

În hinduism, Vedele și scripturile hinduse consideră Shivalinga ca reprezentând un „stâlp cosmic de lumină”. În dharmanism, Dumnezeu este considerat a fi un punct de lumină. În islamism, Allah are 100 de nume, iar unul dintre acestea este Alnoor (Lumină).

„Dumnezeu este lumină”, spune Biblia creştină în 1 Ioan 1:5. Mai clar decât atât nici nu se poate! În iudaism, Psalmul 76:4 se spune despre Dumnezeu următoarele: „Eşti plin de strălucire”.

Deci, această corelație între Dumnezeu și lumină, este un numitor comun în aceste 4 religii majore ale lumii. În plus, închinarea la foc din zoroastrianism poate ilustra această corelație între Dumnezeu (Ahura Mazda) și lumină, lumina fiind emisă de foc.

Concluzia o puteţi trage şi singur: este Dumnezeu lumină?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock