Detalii senzaţionale în “cazul Kennedy”: cum era un agent Secret Service să-l împuşte pe noul preşedinte Lyndon Johnson

  •  
  •  
  •  
  •  

Lyndon JohnsonAgentul pensionat din Secret Service, Gerard Blaine (Secret Service, serviciul de pază şi protecţie care se ocupă de securitatea oficialilor americani) a scos o carte “Detalii privind Kennedy” în care face o mărturisire aproape şocantă: în procesul de transfer al puterii ce a avut loc după asasinarea preşedintelui american John F. Kennedy (în noiembrie 1963), el era să-l împuşte pe următorul preşedinte, Lyndon Johnson, pe care l-a confundat cu un intrus ce a intrat în reşedinţa lui Johnson, anunţă site-ul Yahoo News.

În următorul fragment, Blaine descrie cum stătea la reşedinţa lui Johnson, în prima noapte după asasinarea preşedintelui Kennedy, şi cum a auzit că cineva se apropie din spate. Cartea (o retrospectivă privind securitatea prezidenţială din era Kennedy-Johnson) a fost scrisă cu ajutorul ziaristei Lisa McCubbin şi descrie toată scena la persoana a III-a singular:

“Instinctiv, Blaine a ridicat pistolul Thompson şi a tras siguranţa. Şi-a ridicat arma la nivelul umărului, fiind pregătit să tragă. El se aştepta ca acea persoană, auzind sunetul de încărcare al armei, să se retragă, dar paşii se auzeau şi mai intens. Inima lui Blaine bătea tare, iar degetul său era lipit ferm pe trăgaci. El strigă: ‘Lasă-mă să-ţi văd faţa, ticălosul dracului!’ Noul preşedinte al Stetlor Unite, Lyndon Baines Johnson, a apărut după colţ, iar Blaine era cu arma îndreptată spre pieptul preşedintelui. Deodată apăru un chip”.

Ce-ar fi fost dacă şi Johnson ar fi fost omorât, din greşeală, de acest agent de pază? La o zi după asasinarea lui Kennedy, totul n-ar fi apărut decât o largă conspiraţie pusă la cale de cercuri de interese guvernamentale şi financiare americane.

Tot în aceeaşi carte, Blaine mai susţine o idee ce contrastează cu informaţiile cunoscute până acum. El crede că preşedintele american Kennedy n-a avut niciodată o idilă romantică cu celebra Marilyn Monroe. Blaine susţine că diva americană n-a fost în compania lui Kennedy decât de două ori, şi a plecat singură de fiecare dată. Pentru a şti toată povestea, trebuie însă să cumpărăm cartea.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu