Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Soţia preşedintelui Americii, Michelle Obama, provine dintr-o familie de sclavi

171

Michelle ObamaO investigaţie a jurnaliştilor de la „The New York Times“ şi a genealogului american Megan Smolenyak dezvăluie că prima-doamnă a Americii, Michelle Obama, îşi are originile într-o familie de sclavi.

Totul a pornit de la relaţia misterioasă din anul 1859 a unei adolescente afroamericane, crescută în sclavie, cu un bărbat alb, a cărui identitate a rămas necunoscută. În urma anchetei, ziariştii au descoperit că stră-stră-străbunica lui Michelle, o sclavă afroamericană din Carolina de Sud pe nume Melvinia, a fost trimisă în Georgia după moartea stăpânului plantaţiei pe care crescuse. Stăpânul ei, David Patterson, a murit când ea avea doar 6 ani, iar Melvinia a ajuns în slujba unor noi stăpâni, fiica şi ginerele lui Patterson, Christianne şi Henry Shields. Erau doar 3 sclavi acolo, în timp ce în Carolina de Sud fuseseră 21 şi, totuşi, aveau de muncă din belşug.

Ajunsă în Georgia în timpul adolescenţei, Melvinia a născut primul ei fiu, pe Dolphus, conceput cu un bărbat alb, necunoscut, cu doi ani înainte de izbucnirea Războiului civil. Deşi nu se cunoaşte cine a lăsat-o însărcinată, este ştiut faptul că Henry Shields avea patru fii, cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani, unul dintre ei putând fi tatăl copilului. Totuşi, au existat şi alţi bărbaţi care s-au perindat pe la fermă. Odată cu naşterea fiului său, Melvinia a pus bazele familiei Shields, ale cărei ramuri s-au extins din Georgia rurală până la Birmingham, Chicago şi chiar până la Casa Albă.

Un profesor de drept a declarat chiar că nu este nicio surpriză faptul că sub sclavie au avut loc numeroase violuri şi abuzuri. Melvinia a avut în total 4 copii, cărora le-a dat numele de Shields, motivul putând fi unul de paternitate sau un obicei ca sclavii să preia numele stăpânilor. Melvinia a murit când avea aproape 90 de ani, dar s-a dus fără a afla cine sunt părinţii ei, locul respectiv fiind gol în certificatul de naştere al acesteia.

Potrivit genealogului Smolenyak, povestea lui Michelle Obama este una comună în SUA, singura şi cea mai importantă deosebire constând în faptul că, deşi plecată din lanţurile sclavagismului, linia familiei Shields nu s-a pierdut în negura timpului, ajungând astăzi să aibă un reprezentant de vază la Casa Albă, în persoana primei-doamne a Americii.

Privită de foarte mulţi ca un simbol al progresului afroamericanilor, doamna Obama a crescut având vagi cunoştinţe despre strămoşii ei. În timpul campaniei prezidenţiale, familia Obama a aflat despre un stră-stră-străbunic, un sclav din Carolina de Sud, dar restul datelor erau un mister până acum. Prima-doamnă a refuzat să comenteze asupra acestor noutăţi din cauza caracterului personal al problemei. Genealogul a precizat chiar că, dintre toţi strămoşii lui Michelle, „Melvinia ţipa să fie descoperită“.

Sursa: www.curentul.ro

Orgoni Crystal