Cu ajutorul lui Google Earth, un om a descoperit o comoară de 3 miliarde de dolari

2.764 vizualizari

nava-spaniolaGoogle Earth poate aduce beneficii substanţiale celor care îl folosesc, dacă îl credem pe Nathan Smith, care pretinde că ar fi descoperit comoara folosind acest soft. Un muzician din Los Angeles, Nathan Smith, folosea într-o zi Google Earth, examinând la întâmplare părţi din trecătoarea Arkansas din Texas, când deodată a zărit o formă cunoscută lângă Barketine Creek. Zona i-a atras atenţia, crezând că a identificat epava unui vas spaniol despre care se presupune că şi-ar fi găsit sfârşitul la sud de Refugion, Texas, în 1822.

După ce a consultat câţiva experţi a concluzionat că vasul şi comoara să valorează mai bine de trei miliarde de dolari. Şi-a lua un detector de metale şi a plecat în zona respectivă. Din păcate pentru el însă acolo este o proprietate privată a lui Morgan Dunn O’Connor, o personalitate marcanta din Texas. După cum transmite Realitatea TV, el a decis prin urmare să apeleze la justiţie.

Avocaţii lui Smith susţin că acolo există un canal navigabil. Dacă au dreptate, legea din Statele Unite spune că prima persoană care descoperă o comoară are dreptul la o parte substanţială din ea. Pe de altă parte, dacă se va decide că nu a existat nici un canal navigabil acolo (aşa cum susţin mulţi experţi), atunci Nathan Smith va trebui să îşi ia gândul de la cele trei miliarde de dolari. Judecătorul va stabili luna viitoare cine are dreptate. Până atunci vom încerca cu toţii să găsim misterioasa comoară.