Ce faci dacă te atacă un câine agresiv? În niciun caz să fugi…


Ce poţi face dacă eşti atacat de un câine agresiv? Să presupunem că alergi dimineaţa într-un parc şi, deodată, un câine furios se îndreaptă spre tine, fiind gata să te atace. Aşadar, ce-ai putea face într-o asemenea situaţie? Ar trebui să fugi, să te lupţi cu el, să-i oferi ceva de mâncare? Nu, ar fi o idee mai bună să faci altceva. Iată în acest articol cele mai bune recomandări ale experţilor în domeniu, în cazul în care eşti atacat de un câine agresiv.

Cine se află cei mai expuşi riscului de a fi atacaţi de câini? Cel mai des cei care aleargă, care merg cu bicicleta şi, în general, oamenii care se deplasează rapid. Ideea este că aceşti câini reacţionează la mişcare şi îşi urmează instinctul de vânători. În plus, ei consideră că zona respectivă e a lor şi, dacă treceţi pe (sau pe lângă) proprietatea lor, vor s-o protejeze. Aşadar, ce să faci dacă vezi că un câine e gata să te atace?

1) Nu te panica. Mulţi oameni cred că aceşti câini precum şi alte animale ar simţi frica oamenilor; nu-i chiar aşa. Pur şi simplu câinii se simt mai încrezători atunci când ei văd că prada lor se intimidează. Aşadar, oricât de greu ar fi, încearcă să stai calm. Dacă un câine vede că nu te poate speria, s-ar putea gândi că eşti o persoană periculoasă.

2) Nu fugi. Câinii sunt mult mai rapizi decât oamenii, aşa că nu e nicio şansă să ne întrecem cu ei. Apoi, alergătura îi provoacă unui câine instinctul de a vâna, aşa că poţi crea o problemă, chiar dacă la început câinele nu dorea să îţi facă rău.

3) Stai nemişcat. Dacă alergai, încetineşte şi opreşte-te. Câinele te vede ca o ameninţare când te vede mişcându-te rapid. Iar ameninţarea trebuie eliminată ori de câine, ori de către tine. Aşa că, dacă te opreşti, e posibil ca un câine să-şi piardă interesul faţă de tine şi să plece.

4) Stai lateral faţă de câine. E mai bine să stai lateral faţă de câine, pentru că astfel vei părea mai slab, fiind o ameninţare mai mică pentru animal.

5) Nu privi în ochi câinele. Dacă priveşti în ochi câinele, acesta s-ar putea să fie mai agresiv, fiind un motiv pentru atac. Aşa că mai bine evită contactul direct cu ochii câinelui. Acest lucru semnalizează câinelui că nu eşti un pericol şi te va lăsa să pleci.

6) Ţine pumnul strâns. Dacă se întâmplă totuşi ca un câine să încerce să te muşte de mână, e bine să nu te apuce de degete, pentru a te putea elibera mai uşor de muşcătura lui.

7) Distrage câinele cu un alt obiect. Dacă ai ceva în mână (o sticlă cu apă, o geantă), arunc-o într-o altă direcţie. Dacă nu ai nimic în mână, apleacă-te jos şi pretinde că arunci ceva de pe jos. În definitiv, câinii sunt animale jucăuşe.

8 ) Comandă-i câinelui să plece. Dacă un câine agresiv nu vrea să te lase în pace, n-ai altă soluţie decât să fii şi tu dur cu el. Spune-i cu o voce fermă NU! sau PLEACĂ! Dacă o vei spune cu o voce slabă, ca cea a unui copil de 5 ani, câinele va sesiza şi vei fi din nou în pericol de a fi atacat.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO