Care e deosebirea dintre un bou şi un taur? Trei întâmplări amuzante legate de medici

4.027 vizualizari

Să vă spun câteva relatări amuzante legate de medici în trecut. Să mai şi râdem puţin! 🙂

* Medicul lui Ludovic al XIII-lea, Bouvart, se lăuda că într-un singur an i-a administrat ilustrului său pacient 215 medicamente, 212 clisme şi i-a luat sânge de 47 de ori. Bietul rege! Să-i plângi de milă… Ajuns la bătrâneţe, ramolit, era acum ocolit de toţi bolnavii. Mirându-se că nu mai vine nimeni la el la consultaţie, i se dădea următoarea explicaţie: „Nu mai sunt bolnavi, din cauză că aţi vindecat pe toată lumea!”

* Eugene Sue, autorul celebrei cărţi „Misterele Parisului”, a fost cu un prieten de-al său la un chef. La întoarcerea acasă, prietenul calcă greşit şi-şi scrânteşte piciorul. Sue, fost chirurg al marinei, i-a imobilizat piciorul cu un pansament bine executat, numai că a doua zi prietenul a constatat că îi imobilizase piciorul sănătos. Morala: Nu te da pe mâna unui prieten medic, mai ales după un chef făcut împreună.

* Naturalistul Buffon (sec. XVIII) a fost întrebat odată, de o tânără fată curioasă, care este deosebirea dintre un bou şi un taur. încurcat, naturalistul s-a gândit puţin şi i-a răspuns: „Vedeţi domnişoară, taurul este tatăl viţelului, în timp ce boul este unchiul viţelului”.