Site de secrete, stiinta si metafizica

Animalele şi beţia

0 5

După îndelungate cercetări şi observaţii, un cercetător englez a ajuns la concluzia că unele animale au înclinaţie la băuturi alcoolice. Printre cele care suferă de patima beţiei, a băuturilor fermentate, se numără: maimuţele, elefanţii, urşii, caii, câinii etc.

Aceasta nu constituie o noutate, deoarece în antichitate, elefanţii, înainte de a porni la luptă, serveau o masă bogată în băuturi alcoolice, ceea ce îi făceau deosebit de furioşi. În grădinile zoologice, elefanţii aşteaptă să fie trataţi cu vin sau alte băuturi. Uneori, ei simulează că sunt bolnavi, dar se însănătoşesc dacă li se serveşte o porţie de whisky sau rachiu tare. Urşii şi maimuţele preferă berea, dar nu refuză niciun rachiu. Africanii speculează viciul animalelor şi întind curse cu butoaie de bere desfundate, capcane sigure pentru maimuţe.

Caii hrăniţi cu resturile de la fabricile de bere devin alcoolici şi se îmbolnăvesc de delirium tremens. Papagalii sub influenţa alcoolului îşi pierd caracterul glumeţ şi vesel. Un caz neobişnuit l-a constituit experienţa lui Old Tom din SUA care a obişnuit un peşte din crescătoria sa cu whisky. Acesta devenind alcoolic, într-o criză de delirium tremens s-a sinucis prin izbituri puternice de pereţii bazinului.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie