Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cei mai căutaţi fugari din lume

131

blankNu cu mult timp în urmă, Radovan Karadic (cel mai căutat om din Europa) a fost prins după treisprezece ani de căutări. Printre cele mai grave capete de acuzare aduse lui se numără asediul de 43 de săptămâni al oraşului Sarajevo, soldat cu moartea a 10.000 de civili şi masacrarea a 7.000 de musulmani în luna iulie a anului 1995. Există mii de criminali daţi în urmărire generală, printre care terorişti, asasini, traficanţi de droguri, precum şi criminali de război. Vă prezentăm astăzi o listă a celor mai căutaţi fugari – 10 dintre cei mai periculoşi oameni din lume:

10. Noel Cunnigham

A evadat în iunie 2003, în timp ce era transferat la închisoarea federală Brixton, unde urma să-şi ispăşească pedeapsa primită pentru jefuirea unei camionete şi furtul a peste un milion de lire sterline. În timpul jafului, şoferul camionetei a fost grav rănit. Partenerul lui Noel a fost condamnat în luna februarie a aceluiaşi an. Detectivii promit şi în ziua de azi că Noel Cunningham va ajunge din nou în închisoare.

9. James J. Bulger

Acuzat pentru 18 crime, James Bulger a reuşit să evite FBI-ul timp de 9 ani. Cunoscut drept “Whitey”, şeful mafiei din Boston se află în topul zece al celor mai căutaţi criminali din America, fiind acuzat de spălare de bani, trafic de droguri, delapidare şi crimă organizată. Este cunoscut pentru pasiunea sa legată de literatură şi istorie. FBI-ul oferă 1 milion de dolari pentru orice informaţie importantă legată de locul în care se află acesta.

8. Joaquin Guzman Loera

Cel mai căutat om de către Departamentul American de Narcotice, Joaquin Loera, cunoscut şi sub numele de “Shorty” este şeful cartelului internaţional Sinaloan. Recompensa pentru capturarea sa este de două milioane de dolari. Loera este descris fiind drept un Robin Hood al zilelor noastre, urmând cu stricteţe legea cartelului Sinaloa, care interzice agresarea în orice mod a oamenilor nevinovaţi.

7. Fraudster Asil Nadir

În 1990, imediat după prăbuşirea clădirii Polly Peck, Nasir a fugit din Anglia în nordul insulei Cipru. Acuzat pentru furt şi fraudă, criminalul nu s-a prezentat niciodata în instanţă. Este căutat pentru furtul a 34 de milioane de lire. În 2003, Nasir a jurat că se va întoarce pentru a-şi “curăţa” numele, însă nu s-a ţinut de cuvânt din cauza presiunilor guvernului britanic de a-l condamna în închisoare fără drept la judecată.

6.  Andrei Lugovoi

Fostul agent KGB este căutat de către autorităţile britanice pentru uciderea spionului Alexander Litvinenko, care a decedat în 2006, la autopsie găsindu-se în corpul său urme de plutonium radioactiv 210. Autorităţile ruse refuză să-l predea pe Lugovoi. Fostul agent suţine că vinovaţi pentru această crimă sunt membrii Mafiei ruse.

5. Augustin Bizimana

Până în momentul de faţă 83 de oameni acuzaţi de genocid au fost prinşi şi judecaţi de către tribunalul Naţiunilor Unite. Augustin Bizimana este unul dintre cei 13 rămaşi înca în liberate. Fost ministru al Apărării, Bizimana, în vârstă de 54 de ani, este căutat pentru masacrarea a 800.000 de oameni în timpul conflictelor din 1994. Serviciile americane oferă o recompensă de 5 milioane de dolari pentru capturarea acestuia.

4. Omar Hassan al-Bashir

Naţiunile Unite susţin că deciziile lui Omar Hassan au avut ca rezultat 3000 de morţi şi peste 2.5 milioane de sinistraţi în zona Darfur, unde regimul dictatorial foloseşte violul drept instrument de tortură. Tribunalul Internaţional a emis 10 acuzări pe numele lui Bashir printre care se numără crime de război, genocid şi crime împotriva umanităţii. Bashir rămaâne şi în ziua de azi dictatorul regiunii Darfur.

3. Aribert Heim

Cunoscut drept “Doctorul Moarte”, ofiţerul SS Aribert Heim, este acuzat de torturarea şi uciderea prizonierilor din tabăra de concentrare Mauthausen. Este unul din cei mai importanţi fugitivi ai perioadei naziste. A părăsit Germania în 1962 şi se bănuieşte că se află în prezent în Chile. Guvernul german oferă 495.000 de dolari pentru capturarea Doctorului Moarte.

2. Ratko Mladic

Mladic a fost conducătorul armatei sârbe şi un personaj important în operaţiunea de curăţare a Croaţiei de musulmani. Guvernul sârb oferă 1 milion de dolari pentru capturarea sa, în timp ce autorităţtile ameriane au pus pe capul acestuia o recompensă de 5 milioane.

1. Osama Bin Laden

Responsabil pentru atacul din 11 septembrie, Osama Bin Laden este în momentul de faţă cel mai căutat om din lumea. El este acuzat şi de bombardarea ambasadelor din Tanzania şi Kenya, din 1998. Recompensa oferită pentru capturarea teroristului se ridică la o sumă impresionantă de 50 de milioane de dolari. Se presupune că Osama se ascunde momentan undeva langă graniţa dintre Afganistan şi Pakistan.

Orgoni Crystal