Se folosesc în lume, în secret, arme cu bule de plasmă, ce provoacă dureri cumplite?


Armele nu trebuie să fie neapărat letale. Există şi arme neletale, ce pot fi folosite împotriva fiinţelor vii, şi care totuşi să lase urme ale unor suferinţe fizice / psihice. De exemplu, la începutul anilor 2000, o ştire apăru în cotidianul „The Daily Telegraph”. În ea se spunea că Armata Americană pusese la punct o armă capabilă să inducă durere la distanță prin „expandarea” unei bule de plasmă (gaz încărcat electric) chiar lângă persoana țintă. Acest tip de armă ce are la baza funcționării un laser, nu provoacă răni, dar subiectul este cuprins de dureri cumplite care practic îl paralizează pentru o bună perioadă de timp.

Această armă cu impulsuri electromagnetice fusese testată cu succes pe animale și putea fi folosită nu doar împotriva militarilor adverși – în timp de război – ci și împotriva propriilor cetățeni, în caz de revoltă sau stări de anarhie.

Ştirea originală spunea că arma cu proiectile pulsatorii de energie va fi distribuită trupelor antitero și de securitate, începând cu anul 2007 și că va putea atinge ținte aflate până la 2 km depărtare.

Au trecut aproape 20 de ani de atunci şi nu se ştie dacă această armă a fost / este folosită sau nu împotriva propriilor cetăţeni.


Lasă un comentariu