Misterioasele ploi din cer senin


ploaie in soareDupă cum relata ziarul Charlotte Chronicle din 21 octombrie 1866, timp de trei săptămâni, târziu în fiecare după-amiază, fie că era zi senină sau mohorâtă, ploaia s-a abătut pe o bucată de teren cuprinsă între doi copaci din oraşul Charlotte, statul Carolina de nord. În ziua publicării ştirii a fost trimis la faţa locului un observator specializat din partea Corpului Meteorologic al S. U. A., care a văzut şi a comunicat publicaţiei Monthly Weather Review (numărul din octombrie) „precipitaţii în formă de picături de ploaie care au avut loc între 16:47 şi 16:55, pe vreme foarte însorită”.

A revenit în după-amiaza următoare. „Între 16:05 şi 16:25 – a scris el – o ploaie slabă a căzut din cerul fără nori… Ploaia se abătea, de obicei, pe o jumătate de acru, suprafaţă cuprinsă între cei doi copaci”. Puţin după aceea, fenomenul a încetat la fel de misterios cum începuse.

Între timp, ceva asemănător se petrecerea în Aiken, statul Carolina de Sud. La finele lunii octombrie a plouat de dimineaţă până seara târziu pe două morminte din cimitir – şi nicăieri în altă parte – evenimentul fiind văzut de sute de cetăţeni. Pe cer nu era nicio urmă de nor.

Căderile de apă din cer senin sunt explicate (sau respinse) de obicei ca efect al vântului care transporta precipitaţiile din alte părţi. William R. Corliss, cel care a compilat Sourcebook Project, un catalog în mai multe volume, oferă şi alte explicaţii, printre care „tulburări atmosferice trecătoare, cum ar fi undele de gravitaţie şi brusca expansiune şi răcire provocată de vântul care suflă din zona munţilor şi fluxurile abundente de praf meteoritic pot, de asemenea, stimula precipitaţiile”. Niciuna din aceste ipoteze însă nu constituie o explicaţie valabilă pentru cazurile prezentate mai înainte în care căderile de ploaie au fost – precis şi ciudat -localizate. Dar asemenea cazuri sunt rare.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock