Dumnezeu ne-a ferit! În 1989, un asteroid imens a trecut pe lângă Terra, la numai 6 ore distanţă…


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Oamenii de ştiinţă spun că acum 65 milioane de ani un asteroid cu un diametru de 10 kilometri a lovit peninsula Yucatan din Mexic. Atunci se spune că, urmare a acestui impact și a modificărilor dramatice petrecute pe Terra, au dispărut dinozaurii, precum şi alte vieţuitoare.

Dar asta nu e tot; Pământul este cam tot timpul în pericol de a fi lovit de un corp ceresc imens. De exemplu, în martie 1989 un asteroid cu un diametru de aproape 1 kilometru a intersectat orbita planetei noastre la o distanță de aproximativ 700.000 kilometri. Altfel spus, Pămîntul părăsise locul prin care trecuse asteroidul de numai 6 ore!  Umanitatea a fost în pericol la o distanță de numai 6 ore. O fi soarta?

În ianuarie 1991, un alt asteroid, de data asta cu un diametru mult mai mic, de numai 10 metri, a trecut la numai 160.000 kilometri de Pământ, ratând întâlnirea şi de data asta. Aceasta este, de altfel și cea mai mică distanță înregistrată în epoca modernă la care un obiect ceresc a trecut pe lângă noi.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock