Radiaţia misterioasă ce a cuprins Europa (inclusiv România) şi-a avut originea la ruşi – spune un nou studiu publicat de specialişti


Pe 7 octombrie 2017 scriam acest articol – Un nou val de radiaţii în Europa provenind de la ruşi! Ce se întâmplă? – în care vorbeam despre detectarea la începutul lunii octombrie 2017 în atmosfera din estul şi sud-estul Europei a Ruteniului-106, la nivelul de câţiva minibecquereli per metru cub de aer. Rutheniu-106 este un radionuclid (radioizotop) de origine artificială, fiind un produs de fisiune din industria nucleară. Conform calculelor specialiştilor, bazate pe nivelurile de concentraţie măsurate în câteva ţări europene şi pe condiţiile meteorologice din acele zile, aerul contaminat ar putea fi generat din regiunile de sud de Munţii Ural, deci din Rusia.

Însă acum, într-un studiu publicat în 26 iulie 2019 în revista PNAS, o echipă de peste 80 de cercetători a concluzionat că originea “accidentului nuclear semnificativ dar încă nedeclarat” pare să fi fost o centrală de reprocesare nucleară situată în regiunea Munţilor Ural. Complexul nuclear rusesc Maiak din sudul Munţilor Ural ar trebui să fie considerat drept candidat probabil pentru eliberarea” izotopilor de ruteniu-106, potrivit cercetătorilor. Deşi ameninţarea pentru sănătatea umană în Europa a fost minimă, s-ar putea ca efectele să fi fost mult mai grave în apropierea locului unde au fost eliberaţi izotopii.

Bun, dar ideea este că aceste radiaţii misterioase venite de la ruşi în octombrie 2017 nu au fost singurele din acel an. Într-un articol pe care l-am publicat în februarie 2017 – Autorităţile au ţinut secret până recent: există o radiaţie misterioasă care se răspândeşte în toată Europa. Au făcut ruşii teste cu arme nucleare? – vorbeam despre prezenţa deasupra Europei, la începutul anului 2017, a unui flux ciudat de radioactivitate, care provine din depozitele mici ale unui izotop de iod, iod-131, un izotop radioactiv de origine artificială. Atunci, autorităţile n-au reuşit să stabilească sursa şi cauza acestei radioactivităţi. Unii au emis ipoteza că ruşii au realizat teste nucleare în secret în regiunea Arcticii.

 

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock