Oamenii de ştiinţă au calculat că omenirea ar putea fi „măturată” de zombi în doar 100 de zile


Un nou studiu sugerează faptul că nu va dura mult timp pentru ca o apocalipsă zombie să distrugă întreaga omenire. Cercetarea, care a fost realizată de către studenții de fizică de la Universitatea din Leicester, s-a bazat pe presupunerea că fiecare zombie ar fi capabil de a localiza cel puțin o victimă în fiecare zi și că ar exista o şansă de 90% sa infecteze pe cineva cu care zombii vin în contact.

După aproximativ 100 de zile, studiul sugerează că ar exista doar 273 supraviețuitori umani, o cifră mult mai mică de supravieţuitori decât cea din filmul cu zombi „Dead Walking”. Totuşi, cercetătorii au stabilit că, dacă omenirea ar găsi o modalitate de a combate zombii, atunci ar exista o șansă ca populația umană să-şi revină pe termen lung.

Constatările echipei s-au bazat pe modelul SIR (susceptibil, infecțios, recuparat), modelul care este utilizat în mod tradițional pentru a calcula răspândirea bolilor reale printre oameni.

„În fiecare an, le cerem studenţilor să scrie lucrări scurte pentru revista Journal of Physics Special Topics”, a declarat Dr. Mervyn Roy, de la Departamentul de Fizică și Astronomie, din cadrul Universităţii din Leicester. „Acest lucru permite studenților să le arate creativitatea și să aplice fizica în lucruri ciudate, sau din viaţa de de zi cu zi.”

Sursa: IFL Science

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO