Picturile secrete, vechi de 15.000 de ani, din peştera Lascaux! Acolo au fost pictate haine şi case din zilele noastre! Sunt imagini dintr-o altă civilizaţie avansată foarte veche? De ce sunt ascunse publicului!?


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Peștera din Lascaux este un complex de galerii subterane aflate din regiunea Aquitania, Franța. Peștera face parte din patrimoniul mondial al umanității UNESCO datorită importantelor mostre de artă rupestră din paleolitic, vechi de peste 15.000 de ani! Peștera a fost descoperită în 1940, iar, după terminarea celui de-al doilea război mondial, peștera s-a deschis publicului vizitator. Din cauza dioxidului de carbon care era emanat de cei 1200 vizitatori pe care îi primea peștera zilnic, picturile aveau de suferit și peștera a fost închisă publicului în 1963. După închiderii peșterii pentru vizitatori picturile au fost restaurate.

Şi acum urmează bomba! Există o zonă a peşterii, în care publicul nu a avut şi nici nu va avea acces niciodată. Acolo, numai foarte puţine persoane oficiale au avut şansa de a participa la vizionări în cadru restrâns! Şi, într-adevăr, ce se putea vedea acolo era tulburător!

Către cheia bolţii acelei săli separate, pereţii de piatră erau foarte apropiaţi, formând un fel de culoar în lungul căruia se putea strecura doar un om, care ar fi putut ajunge la înălţimea respectivă cu ajutorul unei scări. Pentru urcarea şi vizitarea acelei boltiri exista o scară, iar acolo sus fusese montat un pod îngust, care să permită câte unei persoane să meargă de-a lungul culoarului.

Motivul acelei amenajări era foarte deosebit: pe pereţii culoarului îngust al bolţii erau pictate scene bine păstrate. De fapt, o primă întrebare pe care şi-au pus-o toţi acei istorici era întru totul normală: cum a putut acel artist încă insuficient evoluat să urce şi să picteze într-un spaţiu atât de îngust, în întunecimea respectivă? Cu ce îşi luminase el zona de lucru, căci pe pereţii din jur nu se vedea nici cea mai mică urmă de funingine de la vreo torţă sau vreun opaiţ, care, inerent, ar fi trebuit să se impregneze ici şi colo în vopselele respective.

Dar altele erau scenele mult mai tulburătoare: pe pereţi erau pictate case cu etaje, cu balcoane, cu ferestre mari, similare întru totul celor construite în zilele noastre! Dar şi mai mult: erau pictaţi oameni îmbrăcaţi precum cei din zilele noastre! Bărbaţii aveau pantaloni, haine şi chiar şi pălării la fel ca oamenii secolului XX! Şi femeile purtau rochii similare celor din urmă doar cu câteva decenii, şi nu asemănătoare nici măcar cu cele din Antichitate sau din Evul Mediu.

Când au fost oare pictate cu adevărat acele scene incredibile ? În fapt, erau imagini dintr-o alta civilizaţie anterioară, atât de veche, încât omenirea actuală nu şi-o mai aminteşte, iar vestigiile ei sunt ascunse intenţionat sau sunt interpretate eronat în întreaga lume…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO