Vizita unui călugăr tibetan în ţinutul fabulos al Shambalei! Acolo el ar fi întâlnit o fiinţă înţeleaptă cu 4 braţe, care l-a învăţat multe practici spirituale


În tradițiile tibetane budiste și indiene budiste, Shambala este un regat mitic ascuns undeva în interiorul Asiei. Acesta este menționat în diverse texte antice, inclusiv Kalachakra Tantra. Shambala este, în concepția unor autori mistici, un centru secret de unde este guvernată planeta noastră. Acest centru mistic ar fi ascuns undeva în interiorul Asiei sau nu s-ar afla pe pământ, ci într-o lume paralelă invizibilă. Din acea dimensiune tainică, ființele din Shambala pot vedea ce se petrece pe planeta noastră, putând interveni în anumite situații critice, pentru a ajuta orice ființă umană sau spre a corecta în bine destinul planetei.

Foarte interesantă este relatarea unui călugăr tibetan, pe nume Garje Khamtul Rinpoche, care pretinde că în anul 1948, la vârsta de 21 de ani, ar fi făcut o călătorie în interiorul Shambalei, cu ajutorul unei călăuze.

Zburând către nord, dincolo de Tibet, ei au trecut peste munți înzăpeziți și au zărit teritorii și munți de diferite culori, pline de aur și pietre prețioase, de diamante, rubine, smaralde și safire. în cele din urmă au ajuns într-o țară înconjurată de munți acoperiți de zăpadă, cu multe orașe despărțite între ele de lacuri și râuri. Ajunseseră la destinație, deși Khamtul tot nu îi cunoștea numele și nici nu știa pentru ce se duceau acolo. Stâncile erau din cleștar, din argint, din mărgean sau din alte materii prețioase, iar flori pe care nu le mai văzuse niciodată până atunci creșteau pe câmpii.

În mijlocul ținutului se întindea un lac mare, iar pe malul opus se înălța un palat cu acoperiș de aur sclipitor. După înfăptuirea unor ritualuri de inițiere, Khamtul și călăuza lui pătrunseră în palat prin partea de la răsărit, așa cum procedează inițiații când intră într-un mandala în meditație. Interiorul palatului era imens. Pretutindeni se întindea o lume misterioasă de culoare turcoaz, cu trăsături naturale, extinzându-se până departe. „Unele locuri erau acoperite de nisip, iar în alte locuri țâșneau izvoare”, afirma Khamtul.

Trecând peste partea vestică a palatului, călugărul ajunse – în cele din urmă – la palatul lamas-ului său. El a descris clădirea ca pe o mănăstire tibetană, mai mult sau mai puțin, cu o vastă curte, aidoma celor folosite pentru dezbateri religioase în țara sa. Călugărul a urcat treptele albe și negre ale unei scări din marmură, iar când a ajuns la capătul ei, a pătruns în palat. La capătul unei vaste săli se găsea un lăcaș slant, în mijlocul căruia se găsea un tron de aur sprijinindu-se pe opt lei, la fel ca în Tibet. Pe tron ședea un lama pe care Khamtul nu-l mai văzuse niciodată.

Lama avea tenul tuciuriu și era bătrân. Ținea în mână un șirag de mătănii și rostea o incantaţie. Atunci când Khamtul își exprimă îndoiala față de puterile sale, bătrânul se preschimbă în Bodhisattva Avalokiteshvara, cel cu patru brațe. Cele două brațe din mijloc aveau palmele împreunate a rugăciune, pe când, în celelalte două, în mâna dreaptă ținea un șirag de mătănii din cristal, iar în cea stânga avea un lotus.

În această înfățișare divină și liniștitoare, lama îl iniție pe tânărul călugăr în tehnici de meditație. Apoi îi dădu să repete o mantră specială, pe lângă multe alte învățături spirituale, dându-i sfaturi pentru viață.

 


Lasă un comentariu