Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

V-aţi întrebat vreodată de ce pinguinii nu zboară, deşi ei sunt păsări, având aripi?


pinguin zborV-aţi întrebat vreodată de ce pinguinii nu sunt în stare să zboare? Răspunsul îl putem afla dintr-un articol interesant publicat de site-ul Nature.

Precum se ştie, pinguinii reprezintă un grup de păsări acvatice, care nu zboară. Pinguinii sunt singurele păsări nezburătoare adaptate la scufundare, propulsate cu ajutorul aripilor. Pentru aceasta, în timp, aripile au devenit înotătoare puternice cu articulații rigide care împiedică mișcările independente ale oaselor care alcătuiesc aripa.

Revenind la lipsa capacităţii de a zbura a pinguinilor, aceasta se datorează faptului că aceste păsări şi-au îmbunătăţit de-a lungul timpului capacitatea de a înota şi de a se scufunda, în dauna capacităţii de a zbura; nu se poate să devii expert în ambele capacităţi. Pentru a afla răspunsul, echipa de oameni de ştiinţă a analizat mai multe specii de păsări de mare care sunt capabile să se scufunde, dar, în acelaşi timp şi-au păstrat şi minime abilităţi în a zbura. „Practic, pinguinii au trebuit să-şi reducă aripile sau să le crească mai mari, ambele alternative făcând imposibil zborul”, a concluzionat ornitologul Robert Ricklefs.

Chiar aşa, aţi văzut vreodată vreun pinguin zburând?


Lasă un comentariu