Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Un posibil univers paralel, în care timpul merge înapoi, a fost descoperit de NASA, folosindu-se un dispozitiv sofisticat din Antarctica


NASA a efectuat un experiment în Antarctica, care a dezvăluit noi dovezi că există un univers paralel, care este opus cu al nostru. Fizicienii dezbat de zeci de ani despre posibilitatea unui multivers, adică să existe mai multe universuri paralele cu al nostru. Aceste universuri ar putea avea legi diferite ale fizicii sau chiar pot fi similare cu ale noastre, având doar linii ale timpului diferite.

Teoria originală a fost propusă de pionierul științei cuantice, Erwin Schrodinger, atunci fiind considerată ca fiind o „idee nebunească”. Însă acum, o nouă descoperire i-a determinat pe oamenii de știință să reconsidere totul. Astfel, un experiment de detectare a razelor cosmice din Antarctica a găsit o particulă care poate proveni dintr-un alt univers.

Experimentul NASA a constat în utilizarea lui ANITA (Antarctic Impulsive Transient Antenna). Acest dispozitiv este un balon uriaș care transportă antene electronice în aerul de deasupra Antarcticii. Aerul rece și uscat de aici este perfect, pentru că nu prea există zgomote radio pentru a fi afecta citirile. Din spațiul cosmic, există o transmisie constantă (vânt) de particule de înaltă energie, pe care le putem detecta cu instrumentele potrivite. Unele dintre aceste vânturi sunt de un milion de ori mai puternice decât orice putem produce.

Particulele de joasă energie, cunoscute și sub denumirea de neutrini, pot trece complet prin materia Pământului, abia interacționând cu planeta noastră. Dar există, de asemenea, particule de înaltă energie care sunt oprite de materia solidă a planetei noastre. Orice particule de înaltă energie care vin în contact cu Pământul, pot fi detectate pe drumul lor pe planeta noastră. Dacă ar fi să detectăm una dintre aceste particule de energie înaltă, care vin din interiorul planetei noastre, asta ar însemna că particulele trebuie să călătorească în timp. Tocmai acest lucru ANITA a reușit să descopere.

Principiul om de ştiinţă la ANITA, Peter Gorham, a dat nişte explicații. El sugerează că singurul mod în care s-ar putea întâmpla acest lucru ar fi dacă particulele s-ar schimba într-un alt tip de particule, înainte de a trece prin Pământ și înapoi. Acest lucru ar însemna o șansă la un miliard. Dar echipa ANITA a văzut mai multe dintre așa-numitele evenimente imposibile. Deci, cum este posibil acest lucru, ţinând cont de șansele extrem de mici?

Ar exista o altă explicație, mult mai simplă și mai elegantă. În momentul Big Bang-ului, s-au format două universuri. Al nostru și încă unul. În acest univers alternativ, timpul curge înapoi, de la extinderea nelimitată a spațiului înapoi la Big Bang. În această lume, Universul s-ar compacta rapid, în loc să se extindă rapid ca al nostru…

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): newscientist.com