Un om de ştiinţă evoluţionist crede că oamenii actuali sunt din ce în ce mai proşti, oamenii preistorici fiind cei mai inteligenţi

  •  
  •  
  •  
  •  

Uite c-am aflat-o şi pe asta: oamenii nu sunt mai inteligenţi în societatea contemporană decât eram acum câţiva mii de ani; de fapt, oamenii devin din ce în ce mai proşti, aflăm de pe un articol de pe time.com. Citesc din el:

Într-un articol publicat în revista “Trends in Genetics”, cercetătorul în genetică Gerald Crabtree sugerează faptul că evoluţia ne face, de fapt, mai proşti, şi că inteligenţa umană a atins apogeul înainte ca strămoşii noştri vânători să fi părăsit Africa. Motivul? Viaţa în savanele africane a fost una dură, iar genele oamenilor preistorici au fost constant subiectul unei presiuni selective într-un mediu în care supravieţuirea acestor specii depindea de aceste gene; pentru oameni, acest lucru însemna să devină mai inteligenţi.

Urbanizarea care a urmat dezvoltării agriculturii a simplificat supravieţuirea, îndepărtându-se astfel unele din provocări, ceea ce a slăbit abilitatea selecţiei naturale de a elimina mutaţiile asociate cu deficienţele din inteligenţă. Crabtree estimează că în ultimii peste 3000 de ani (circa 120 de generaţii), oamenii au suferit cel puţin 2 mutaţii care au erodat inteligenţa noastră intelectuală şi emoţională.

“Un vânător care nu găsea soluţii pentru a oferi mâncare şi adăpost, probabil că ar fi murit, împreună cu familia sa, pe când un director de pe Wall Street ce ar fi făcut o greşeală coceptuală similară ar fi obţinut un bonus substanţial”, scrie Crabtree. El a mai remarcat, de asemenea, că atenianul care trăia în anul 1000 î.Hr. era persoana cea mai inteligentă şi mai stabilă emoţional din societatea contemporană.

Dar nu toţi sunt de acord cu teoria lui Crabtree. Steve Jones, un genetician la University College din Londra, crede că nu există date suficiente pentru ca teoria lui Crabtree să fie validată.

P.S. Eu unul sunt siderat de prostia pe care unii oameni de ştiinţă sunt în stare să o producă şi apoi să o şi publice…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu